Στη θάλασσα έφτασε το χιόνι από Καλά Νερά ως Κατηγιώργη

Στο μάτι του κυκλώνα η Ανατολική Μαγνησία τόνισε η Δωροθέα Κολυνδρίνη

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η Ανατολική Μαγνησία, με πολύ έντονη χιονόπτωση από χθες το βράδυ στο Βορειοανατολικό Πήλιο, όπου το χιόνι κατέβηκε ως τη θάλασσα, από τα Καλά Νερά ως τον Κατηγιώργη, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η Δωροθέα Κολυνδρίνη, αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων.

Όπως ανέφερε, στους παραλιακούς δρόμους στο «πόδι» της Ανατολικής Μαγνησίας (Λαύκο, Μηλίνα κλπ.) το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά, περιοχή στην οποία επιχειρούν αποχιονιστικά μηχανήματα, ενώ έχει δημιουργηθεί στο «Δέλτα» της Αργαλαστής σταθμός προμήθειας αλατιού.
Το φαινόμενο είναι πολύ έντονο αυτή την ώρα και υπάρχουν περιοχές με πολύ χαμηλή ορατότητα, ενώ για τον αποχιονισμό βγήκαν γκέιντερ και τρακτέρ, προκειμένου να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των μηχανημάτων που επιχειρούν.
Χιόνι υπάρχει στα ορεινά του Πηλίου και στη Δυτική Μαγνησία (ορεινά Όθρεως, Ανάβρα) και στην περιοχή Κεραμιδίου, απλά είναι λιγότερη η ένταση του χιονιού.

Η κα Κολυνδρίνη τόνισε ότι τόσο χιόνι τον Μάρτιο δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη φύση, για τα δένδρα και για καταστροφές σε καλλιέργειες.
Η ίδια τόνισε ότι ίσως επειδή έχει υγρασία η περιοχή, λόγω των προηγούμενων ημερών που είχε ήλιο, το χιόνι κολλάει στα δένδρα και δεν λιώνει.

Τέλος, ανέφερε ότι όταν τελειώσει το φαινόμενο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα λειτουργήσει, προσελκύοντας τους επισκέπτες των χειμερινών σπορ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.