Έστειλαν μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης- Το ΕΕΕΕΚ Βόλου και το 4ο Γυμνάσιο συγκέντρωσαν 30 φιάλες αίμα

Για τις ανάγκες των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Ένα μεγάλο δώρο ζωής προσέφεραν σήμερα δεκάδες εκπαιδευτικοί, προσωπικό αλλά και γονείς μαθητών των ΕΕΕΕΚ Βόλου και του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη αίματος. Στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του ΕΕΕΕΚ συγκεντρώθηκαν 30 φιάλες αίμα, με όλους τους συμμετέχοντες να στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Εδώ και ημέρες οι Σύλλογοι Προσωπικού ΕΕΕΕΚ Βόλου & 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων μαθητών ΕΕΕΕΚ Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και ο Σύλλογος Γονέων & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου προετοιμάζονταν για τη μεγάλη αυτή εθελοντική αιμοδοσία.

Όπως τόνισε μιλώντας στο magnesianews.gr η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου κ. Φωτεινή Γρηγορίου «δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην γίνει κανείς αιμοδότης. Με το αίμα μπορούμε να προσφέρουμε ποιότητας ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη», στέλνοντας με τη σειρά της το μήνυμα για την άκρως επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία.

Από νωρίς το πρωί μέχρι και πριν λίγο εκπαιδευτικοί και προσωπικό των σχολείων, γονείς και εθελοντές αιμοδότες έφτασαν στο ΕΕΕΕΚ Βόλου έτοιμοι να συμμετάσχουν κι εκείνοι στο μεγάλο αυτό δώρο ζωής. Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου με το εξειδικευμένο προσωπικό ήταν εκεί, ενώ η αιμοδοσία μάλιστα πήρε παράταση και για μετά τη 1 το μεσημέρι, καθώς το ενδιαφέρον ήταν πολύ έντονο. Στο σημείο βρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, για να συγχαρεί τους διοργανωτές γι’ αυτή τους τη δράση.

Οι αιμοδότες, μετά την προσφορά αίματος, είχαν την ευκαιρία να λάβουν κέρασμα, φρούτα, χυμούς, μπάρες δημητριακών, γλυκά και άλλα πολλά που είχαν ετοιμαστεί από το  σχολείο στο πλαίσιο της δράσης.

Η όμορφη αυτή η μέρα ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση 30 φιαλών αίματος, για τις ανάγκες των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, αλλά και όσων άλλων συμπολιτών χρειάζονται αίμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.