Συλλαλητήριο των αγροτών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης των μηλοπαραγωγών, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην πανελλαδική κινητοποίηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και αγρότες αρκετών περιοχής της χώρας,
Τα αιτήματα της κινητοποίησης περιλάμβαναν τα εξής:

-Να ισχύσει έως το 2027 – όπως είχε δεσμευτεί πέρυσι η κυβέρνηση – η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε μήλα, κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια, ροδάκινα, φιστίκια.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, με ευθύνη της κυβέρνησης.
-Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,07 ευρώ/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, καθώς και να επιτρέπουν προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.