Αχιλλέας Μπέος-Βαγγέλης Μαρινάκης: Από τα «κοπρίτης» και «επικεφαλής συμμορίας» στη συνάντηση του Βόλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Δίνοντας τα χέρια έστω και αν δεν έγιναν φίλοι όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Βόλου

Νέα δεδομένα προκύπτουν όπως φαίνεται στις σχέσεις Αχιλλέα Μπέου και Βαγγέλη Μαρινάκη, σχέσεις που έχουν περάσει από χίλια… εκατομμύρια κύματα από την εποχή προ Koriopolis μέχρι και σήμερα, όταν και ο Δήμαρχος Βόλου έφτασε σε σημείο να παραδεχθεί ότι για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2015-16 είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, αναφέροντας ότι δώσανε τα χέρια, έστω και αν δεν έγιναν (ξανά) φίλοι…

Οι τοποθετήσεις του Αχιλλέα Μπέου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι πάρα πολλές την τελευταία δεκαετία, σαφώς προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με το 2011, όταν οι δύο άνδρες παρακολουθούσαν μαζί αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Ολυμπιακό Πειραιώς στο ΕΑΚ Βόλου. Μετά ήρθε το Κοriopolis, η σύλληψη Μπέου, η αποφυλάκισή του και οι δηλώσεις του κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως για παράδειγμα αυτές του 2016, όταν και υποστήριζε ότι: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε αυτήν την κατάσταση. Είναι επικεφαλής μιας συμμορίας που ελέγχει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε αυτόν αλλά η αλήθεια να λέγεται. Είναι ο νούμερο 1 άνθρωπος που ελέγχει το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η τοποθέτησή μου και δε θέλω να το συνεχίσω».

Πηγή: Sportfm.gr

Το κλίμα δεν άλλαζε, και δεν έλειπαν οι επιθέσεις από πλευράς Μπέου κατά Μαρινάκη δεν έλειπαν, ούτε βέβαια και τα ανάλογα σχόλια από το περιβάλλον Ολυμπιακού Πειραιώς κατά του δημάρχου Βόλου.

Έτσι, για παράδειγμα ο Αχιλλέας Μπέος τον Σεπτέμβριο του 2019 χαρακτήριζε σκάνδαλο πιθανή εξαγορά της Nova από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Πειραιώς. Αναφέρουν μάλιστα τα σχετικά δημοσιεύματα: «Ο δήμαρχος Βόλου μίλησε στο TRT και ανάμεσα στ’ άλλα ρωτήθηκε και γι’ αυτό το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μαρινάκης φέρεται σαν κυβερνήτης της Ελλάδας και κάποιος πρέπει να τον σταματήσει. Παράλληλα, τόνισε ότι ο τρόπος που πάει να γίνει η εξαγορά της Nova από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Π. αποτελεί σκάνδαλο, αφού, όπως είπε, θα δοθεί δάνειο και θα σβηστούν χρέη.

«Πρέπει η εισαγγελία είτε η οικονομική, είτε ο εισαγγελέας διαφθοράς να παρέμβει. Όπως να παρέμβει και η Πολιτεία, γιατί αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Εκτός αν θέλουν να κάνουν πλέον ένα μαγαζάκι και την πατρίδα μας και το ποδόσφαιρο» σημείωσε.

Πηγή: Magnesianews.gr

Aκόμη πιο σκληροί ήταν οι χαρακτηρισμοί του Αχιλλέα Μπέου κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά το παιχνίδι μεταξύ ΝΠΣ Βόλος και Ολυμπιακού Πειραιώς, όταν και σημειώθηκε ένταση μεταξύ του δημάρχου Βόλου που κατά δήλωσή του βρισκόταν στον πάγκο των «κυανέρυθρων» ως μεταφραστής, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά.

Αναφερόταν τον Δεκέμβριο του 2019 λοιπόν: «Ξέσπασε ο Αχιλλέας Μπέος κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη με αφορμή την επίθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός με αναφορές σε… περιττώματα. Ο δήμαρχος Βόλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Total Football του OPEN και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά Μαρινάκη για τον οποίο είπε ότι με τις δηλώσεις του μικραίνει τον Ολυμπιακό, ενώ πρόσθεσε: «Μεγαλύτερος κοπρίτης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν υπάρχει»…

Ο Μπέος, ο οποίος είχε έντονο επεισόδιο με τον εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά κατά τη διάρκεια του αγώνα των «ερυθρόλευκων» με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (αμφότεροι αποβλήθηκαν από τον διαιτητή της αναμέτρησης Φωτιά καθώς όλα συνέβησαν λίγα μέτρα μακριά από τον αγωνιστικό χώρο), τόνισε ότι τον έβρισε ο Καραπαπάς».

Πηγή: ethnos.gr

Το επεισόδιο αυτό στο σίριαλ είχε και συνέχεια τις επόμενες ημέρες, με ραδιοφωνικές δηλώσεις του κου Μπέου.

«Πήγα στην Αθήνα για τα Χριστούγεννα και μου έδιναν συγχαρητήρια Ολυμπιακοί. Ποτέ μου δε φοβήθηκα και δε θα πάρω τώρα στα 60 μου ασφάλεια. Μπορεί ο Μαρινάκης να είναι τεράστιος επιχειρηματίας με διασυνδέσεις, όμως, η ψυχή μου και η καρδιά μου δεν τον βλέπει. Τι του έκανα και βγήκε και είπε αυτά τα πράγματα για μένα; Πήγα φυλακή κι αυτό είναι το ευχαριστώ; Με έβρισε. Δε θα του απαντήσω; Όπως και με τον Καραπαπά. Αγανάκτησα.

Τρία χρόνια τον βλέπω, είτε στην Τρίπολη, είτε στο Αγρίνιο, είτε στην Ξάνθη, τα ίδια. Συνεχώς να κάνει μπούκα και να βρίζει μανάδες και πατεράδες. Και δεν αντιδρά κανείς. Γι’ αυτό δηλώθηκα στο φύλλο αγώνα. Ήξερα τι θα κάνει. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν. Στον αγωνιστικό χώρο παίρνεις αυτό που σου αξίζει, είτε σε αδικήσει κάποιος είτε όχι. Να αφήσουν τους διαιτητές και τους παίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει. Εδώ στον Βόλο είμαστε αξιοπρεπείς και περήφανοι.

Πηγή: sportfm.gr

Tο επεισόδιο πέρασε, με τον Αχιλλέα Μπέο να σχολιάζει συνεχώς τα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας σήμερα τον πρώτο ρόλο στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος. Πάντως, τον Μάρτιο του 2020 σημείωνε ότι οι ισχυροί άνδρες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Σαββίδης, ψάχνουν μαλ…ες, για να διοργανώσουν πρωτάθλημα και να παίρνουν αυτοί όλη την πίτα έκανε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra.

«Ψάχνει ο κάθε Μαρινάκης, ο κάθε Μελισσανίδης και ο κάθε Σαββίδης να βρουν 10 μαλ…ες άλλους να διοργανώσουν πρωτάθλημα και να παίρνουν αυτοί ακόμη και τα σημαιάκια, να μη δίνουν τίποτα από την πίτα. Αυτό κάνουν» τόνιζε.

Πηγή: magnesianews.gr

Τέλη Απριλίου του ίδιου έτους, παράλληλα, χαρακτήριζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη κυκλοθυμικό.

«Τι να πούμε για την σχέση με το 2010 και το 2011 με τον Μαρινάκη που ήταν πολύ πιο έντονη και το πλήρωσα με την παρουσία μου για 11,5 μήνες στην φυλακή με το περιβόητο σκάνδαλο της δικαιοσύνης και τον εξωθεαμικών παραγόντων που επέτρεψαν να γίνουν όλα αυτά.

Ο Μαρινάκης είναι κυκλοθυμικός. Θα του κάνεις δέκα χάρες και αν δεν του κάνεις την ενδέκατη, θεωρεί πως είσαι εχθρός του».

Πηγή: sdna.gr

Tον Ιούνιο του 2020, ο Αχιλλέας Μπέος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο και στα social media, εξαπολύει επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς θεωρεί ότι ενεπλάκη σε προσωπικά ζητήματά του.

Γράφει λοιπόν στις 24 Ιουνίου 2020: «Βαγγέλης Μαρινάκης. Το τυφλό του μίσος για μένα τον έσπρωξε σε ένα ακόμα ολίσθημα, που σίγουρα δεν προσιδιάζει ούτε σε ένα άντρα, ούτε σε ένα οικονομικό παράγοντα όπως αυτός. Ενεπλάκη σε ένα οικογενειακό μου θέμα, που αφορά εμένα και την πρώην σύζυγό μου, και μόνο εμάς. Και ναι μεν για εκείνη δεν θα αναφερθώ, αφού από τη συμπεριφορά της απαξιώθηκε από όλη την κοινωνία και δεν αξίζει πια καμιάς αναφοράς, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω την στάση του Μαρινάκη.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν εν ονόματι της κάποτε στενής μας σχέσης που εγώ νόμιζα φιλία, και τηρώντας πάντα τον κώδικα αυτής ακριβώς της αντρικής φιλίας, πήγα, αν και αθώος όπως αποδείχθηκε, ακόμη και φυλακή. Χωρίς ωστόσο να καταφερθώ εναντίον του, αν και θα είχα κάθε λόγο, καθώς εκείνος σε κάθε ευκαιρία επιδίωξε την ηθική και κοινωνική μου εξόντωση, δείχνοντας έτσι και την ποιότητα του χαρακτήρα του. Ο ορισμός της αχαριστίας.

Επέλεξα πάντα να τον αντιμετωπίζω αντρίκια, με βάση τις αρχές και τις αξίες που απέκτησα σε μια πολυκύμαντη ζωή και που θα με ορίζουν για πάντα. Τιμή, μπέσα, ειλικρίνεια.

Με πραγματική απογοήτευση, όμως, διαπιστώνω την μικροπρέπεια και την μικροψυχία του κατά τα άλλα τρανού αυτού οικονομικού παράγοντα που προκειμένου να με βλάψει παρεμβαίνει απροκάλυπτα, χωρίς ντροπή, με συμπεριφορές που μόνο σε αντρίκια στάση δεν συνάδουν, σε θέματα που αφορούν την οικογένεια μου και μόνο. Εμένα και την πρώην σύζυγό μου και κανένα άλλο. Μιλάμε για τέτοια ντροπή, για τέτοια κατάντια.

Ας έχει ωστόσο κατά νου ο μέγας και τρανός σήμερα επιχειρηματίας, ότι ολάκερες αυτοκρατορίες κατέρρευσαν και μεγέθη παραγόντων πολλαπλάσια του δικού του εξαφανίστηκαν. Και στη θέση που βρίσκεται και με αυτά που επέρχονται ας φροντίσει τουλάχιστον να μην τον θυμούνται μόνο για αρνητικές του ενέργειες. Και εν τέλει όπως σοφά λέει ο ψαλμός ««Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού».

Πηγή: fb.com

To κλίμα συνεχίζει προφανώς να μην είναι το καλύτερο δυνατό, με τον Αχιλλέα Μπέο να εκπροσωπεί ως πρόεδρος της ΠΑΕ τον ΝΠΣ Βόλος στη Super League, δεν λείπουν οι κόντρες με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και σ’ αυτό το επίπεδο.

Για παράδειγμα, μόλις πρόσφατα και συγκεκριμένα στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022, είχε διαρρεύσει πληροφορία σε ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου ότι υπήρξε κόντρα στο ΔΣ της Λίγκας, με τον Αχιλλέα Μπέο να φέρεται να κατηγορεί ευθέως τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι εξαπάτησε το συμβούλιο, για να κερδίσει την προεδρία της Σούπερ Λίγκας.

«Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και θυμίζετε παράγοντες παλαιάς κοπής. Λειτουργείτε ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ήρθε η ώρα να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, γιατί η Σούπερ Λίγκα δεν είναι ιδιοκτησία σας και όχι δικό σας μαγαζί. Και μην ξεχνάτε ότι υποσχεθήκατε πράγματα και εξαπατήσατε τους συναδέλφους μου, για να κερδίσετε την προεδρία της Σούπερ Λίγκας», αναφερόταν στα δημοσιεύματα εκείνης της ημέρας ότι είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Βόλου στον πρόεδρο της Λίγκας και του Ολυμπιακού.

Πηγή: gazzetta.gr

Έναν μήνα αργότερα, τέλη του Οκτωβρίου του 2022, διαρρέει στον ηλεκτρονικό Τύπο επιστολή του Αχιλλέα Μπέου προς τα μέλη της Super League, με κοινοποίηση και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία αναφέρεται στη συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία της Λίγκας με την ΕΠΟ για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας.

Σ’ αυτήν, ο Αχιλλέας Μπέος φέρεται να τονίζει ότι είναι αστείο να μιλά ο Ολυμπιακός για διαιτησία και τονίζει ότι «ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιδίωξε την εκλογή του στην προεδρία της Super League επιδιώκοντας την αναβίωση του περιβόητου «ο Ολυμπιακός να παίρνει το Πρωτάθλημα και όλοι οι άλλοι να πάνε να…».»

Πηγή: sdna.gr

Τελικά, ο Ολυμπιακός Πειραιώς ήρθε στον Βόλο, με την πλευρά του ΝΠΣ Βόλος να δίνει και εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, και όπως ο ίδιος ο δήμαρχος Βόλου αποκάλυψε, συναντήθηκε ξανά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς κανείς άλλος να είναι παρών, και όπως αναφέρει οι δύο πλευρές δώσανε τα χέρια, έστω και αν δεν έγιναν φίλοι…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.