Κρίσιμη συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ερχόμενη Δευτέρα. Πέρα από τα θέματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία του κόμματος ενόψει των εκλογών, έχουν προκύψει και ζητήματα που εμπίπτουν στον έλεγχο της επιτροπής δεοντολογίας και αφορούν στη συμπεριφορά δύο μελών. Πρόκειται για τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Ζώγα, ο οποίος έθεσε την παραίτησή του από την νομαρχιακή οργάνωση, για να διεκδικήσει ως «ανεξάρτητος» τον Δήμο Αλμυρού στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Τα ζητήματα που αφορούν στον Ζώγα έχουν να κάνουν με το ότι φέρεται να λειτουργούσε άτυπο πολιτικό γραφείο την προηγούμενη περίοδο, διεκδικώντας μία θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, χωρίς να καταφέρνει να συμπεριληφθεί σε αυτό, ενώ επίσης, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε, δεν εμφανίζεται πρόθυμος να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, όπου εκλέχθηκε με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, σοβαρό θέμα, φαίνεται πως έχει προκύψει, μετά την δημόσια τοποθέτηση του μέλους του κόμματος Γιάννη Αντωνιάδη για αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Με άρθρο του σε τοπική εφημερίδα, ο κ. Αντωνιάδης άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο άσκησε αντιπολίτευση η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» στην δημοτική αρχή Μπέου, τονίζοντας μάλιστα ότι το κόμμα δεν θα πρέπει να στηρίξει κανέναν υποψήφιο δήμαρχο-σωτήρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, που εμφανίστηκε τελευταία στιγμή, αλλά να δώσει τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Η άποψη αυτή του κ. Αντωνιάδη ελήφθη ως έμμεση στήριξη στον Αχιλλέα Μπέο, για τον οποίο, όπως υποστηρίζουν μέλη του κόμματος, ο γνωστός συνδικαλιστής του ΟΣΕ, έχει μιλήσει αρκετές φορές με κολακευτικά σχόλια. Τη Δευτέρα τα νεότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.