Μ. Χρυσοβελώνη: Να μην προτρέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Για τον τρόπο που κινήθηκαν στο θέμα των καταδυτικών πάρκων

Αιχμές κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισαν ραντεβού στον υπουργό, σχετικά με το θέμα των καταδυτικών πάρκων, άφησε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που όμως συμφωνεί με τη διαβούλευση που πρέπει να γίνει για το ζήτημα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας για το θέμα των καταδυτικών πάρκων και των υποβρύχιων μουσείων που προσπαθεί να φτιάξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ΕΣΠΑ, απαραίτητη προϋπόθεση, για να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία, είναι να προηγηθεί διαβούλευση, δηλαδή να ληφθεί υπόψη, η άποψη των τοπικών κοινωνιών, διότι σε πολλές περιοχές που σχεδιάζεται να γίνουν, έχουν ως μοναδικό πόρο διαβίωσης την αλιεία.

Σύμφωνα με την κα Χρυσοβελώνη, γι’ αυτό το λόγο στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε, αποφασίστηκε να γίνει μια ειδική συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, ώστε αφενός να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και της Τοπικής Αυτοδιοίκηση των περιοχών όπου αναφέρθηκε ότι πρόκειται να γίνουν καταδυτικά πάρκα, ώστε να συζητήσουν ενδελεχώς και να λάβουν μια απόφαση.

Ερωτηθείσα για την ενέργεια των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να εκδώσουν δελτίο Τύπου ότι δεν θα προχωρήσουν τα καταδυτικά πάρκα στον Παγασητικό, η κα Χρυσοβελώνη απάντησε ότι «τη στιγμή που έχει επιληφθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί ότι θα γίνει μια συζήτηση και να μην προτρέχουν». Πρόσθεσε δε, ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα κληθούν και οι βουλευτές.
«Εφόσον υπάρχει εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, που μάλιστα μετέχω στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι βουλευτές αν είχαν έρθει σε επαφή μαζί μου, θα τους είχα εξηγήσει κάποια πράγματα. Στα τοπικά θέματα δεν χωρούν αντιπαραθέσεις και βεντετισμοί, αλλά απαιτείται συνεργασία, πέρα και πάνω από τα πολιτικά κόμματα, ειδικά αν μιλάμε για συγκυβερνώντα κόμματα», ήταν η δήλωση της κας Χρυσοβελώνη.

Για την επένδυση στις Νηές
Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ ρωτήθηκε και για το θέμα της επένδυσης στις Νηές, για την οποία ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τονίζει ότι τώρα που δεν υπάρχει γήπεδο γκολφ, πρέπει να ξεμπλοκάρει από το υπουργείο Οικονομικών.
Η κα Χρυσοβελώνη, ανέφερε ότι συζήτησε με τον Σεβασμιώτατο το θέμα και δήλωσε ότι όλη η διαδικασία πρέπει να ξεμπλοκάρει, γιατί αν προχωρήσει η επένδυση σίγουρα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα δοθεί μια διαφορετική ώθηση και ανάπτυξη στον τόπο μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.