Πίσω η Θεσσαλία στη διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Βρίσκεται στα μόλις 1,18 κιλά/κάτοικο ετησίως

Πίσω βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, όπως επισημάνθηκε σε ενημερωτική εσπερίδα προς τους τοπικούς φορείς, που έγινε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Volos Palace.
ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΟΣΜΟΣ
Η Εσπερίδα απευθυνόταν σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της διαχειριστικής αλυσίδας για την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο ενεργό και ευαισθητοποιημένο πολίτη, με μικρή όμως συμμετοχή φορέων και πολιτών.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κώστας Γανωτής και ο εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Κώστας Βολιώτης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Χάρης Αγγελακόπουλος, τεχνικός διευθυντής περιβάλλοντος – ανακύκλωσης συσκευών Α.Ε., στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου, τα επίπεδα συλλογής των συγκεκριμένων αποβλήτων είναι χαμηλά, στο επίπεδο του 1,18 κιλά ανά κάτοικο ετησίως, τα προηγούμενα τρία έτη, σε σχέση με όλη την Ελλάδα που η διαχείριση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), είναι στα 3,63 κ. ανά κάτοικο.

Όπως ανέφερε η εκδήλωση στο Βόλο, ήταν στο πλαίσιο του προγράμματος Lifeinfocycle, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού Ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που έχει στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση πολιτών και εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση των αποβλήτων.

Στην εκδήλωση επισημάνθηκε το περιβαλλοντικό πρόβλημα που προκύπτει από τη μη ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ και ανέδειξε τις σωστές πρακτικές διαχείρισης, ενημερώνοντας τους φορείς.
Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το χρηματοδοτικό μέσο Life + της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 50% και έχει κύριο στόχο τη βελτιστοποίηση των συγκεκριμένων αποβλήτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.