Έρευνα: Οι σουηδικές επιχειρήσεις εμπιστεύονται τη δυναμική της ελληνικής αγοράς

Εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά συνεχίζουν αν δείχνουν οι σουηδικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα όπως προκύπτει από την «Έρευνα Επιχειρηματικού Κλίματος Ελλάδας», που διεξήχθη από το Σουηδικό Γραφείο Εμπορίου, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας και το Ελληνο – Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι οι εταιρίες πιστεύουν ότι η επέκτασή τους θα δημιουργήσει αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορία. Το 63% των ερωτηθέντων αναμένει μεσοπρόθεσμη αύξηση κύκλου εργασιών. Όπως αναφέρεται, «αυτή η θετική προοπτική θα οδηγήσει και σε αύξηση της απασχόλησης».
Η έρευνα στηρίχθηκε σε πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από 32 ανώτερα στελέχη και προκύπτει ότι οι περισσότερες εταιρείες αναμένουν μέτρια κερδοφορία. Πάντως, το 52% των εταιρειών εξετάζουν την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε μεσοπρόθεσμη βάση και όπως σημειώνεται, αυτή η θετική προοπτική θα οδηγήσει επίσης σε αύξηση της απασχόλησης.
Μεταξύ των ερωτηθέντων, υπήρχαν πολλές εταιρείες με παγκόσμιο κύκλο εργασιών άνω του 1 δισ. ευρώ όπως η H&M, η IKEA, η Volvo, η Electrolux, η Ericsson, η Oriflame και η Tetrapak.
Στην ομιλία της, η πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα Σάρλοτ Ράγκμπεργκ δήλωσε ότι «είναι η εποχή να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην ελληνική αγορά. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες.Υπάρχουν σίγουρα κάποιες πολύ σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή».
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Ελληνο-σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Σαρακάκης, δήλωσε ότι οι σουηδικές εταιρείες φαίνεται να είναι στο προσκήνιο αυτής της ανάκαμψης που σημειώνεται στη χώρα μας.
Οι σουηδικές εταιρείες που συμμετείχαν στη μελέτη απασχολούν περίπου 3.400 άτομα στην Ελλάδα. Εκτιμούν ότι τόσο η ανάπτυξη στον τομέα τους όσο και οι προσδοκίες για αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας θα οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού του προσωπικού.
Το 34% των ερωτηθέντων προβλέπει αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ το 71% πιστεύει ότι ο αριθμός των ειδικευμένων στελεχών στην Ελλάδα είναι υψηλός ή πολύ υψηλός και θεωρούν ότι αποτελεί ευκαιρία για σουηδικές εταιρείες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.