Δεν πρόκειται για φωτοβολίδα αλλά για απόφαση, διευκρινίζουν συνεργάτες του Β. Λεβέντη

Διευκρινίσεις ότι «δεν πρόκειται για φωτοβολίδα αλλά για απόφαση» παρείχαν στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, αναφερόμενοι στα της παραίτησής του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων από βουλευτής, όπως ο ίδιος είπε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ο κ. Λεβέντης απέστειλε επιστολή στον Προκόπη Παυλόπουλο με την οποία του ζητούσε να μην προχωρήσει στην υπογραφεί του εν λόγω νόμου. Μία μέρα μετά,ο ΠτΔ σε απαντητική του επιστολή ενημερώνει τον κ. Λεβέντη ότι θα λάβει, ως οφείλει θεσμικώς, υπόψη του, την επιστολή του.
Κατόπιν αυτών, στελέχη της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, διευκρινίζουν ότι αν υπογραφεί το νομοσχέδιο ο Βασίλης Λεβέντης σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής και να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του κόμματος του ως εξωκοινοβουλευτικός.

Τονίζουν ακόμα ότι την απόφασή του θα την ανακοινώσει τη Δευτέρα το βράδυ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας που έχει στη Θεσσαλονίκη και διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά τον ίδιον και όχι τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός του.

Στελέχη της Ένωσης Κεντρώων παραπέμπουν στον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΚ, οποίος σε πρωινή συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» και εξήγησε πως το κόμμα του «δεν είναι θεοκρατικό, αλλά όπως όλοι οι ηγέτες του Κέντρου, ο Πλαστήρας και ο Γεώργιος Παπανδρέου έτσι κι ο ίδιος σέβονται την Εκκλησία και την παράδοση». «Είναι το μόνο που μας απέμεινε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το κόμμα σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει τον νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας».

Επισημαίνοντας ότι «οι στιγμές είναι ιστορικές», αναφέρει ότι το κόμμα δεν ζητεί να καταργηθεί ο νόμος, αλλά να επιστρέψει στη Βουλή προς διόρθωση και διαβούλευση.

«Σεβόμαστε απολύτως το δικαίωμα των ατόμων που αφορά ο νόμος, η Ελλάδα όμως έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, ως φανατική, οπισθοδρομική, ομοφοβική, και απροσάρμοστη» προσθέτει, λόγοντας ότι προσπαθεί να αποσοβήσει την ύστατη ώρα, εθνικό διχασμό.

Στο πλαίσιο αυτό ελπίζει «ότι ο κ. Παυλόπουλος βλέπει τους ως άνω αναφερόμενους κινδύνους και θα σεβαστεί τη θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού». «Εις αυτό τον τόπο ο καθένας γράφει την ιστορία του και ότι γράφεται στην ιστορία παρά πολύ δύσκολα σβήνει μετέπειτα» σημειώνει, ενώ, καταλήγοντας, ενημερώνει ότι ο κ. Λεβέντης «την απάντηση για όλα τα ζητήματα, θα τη δώσει την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη σε ομιλία του, στις 7 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.