«Παγώνει» διαθέσεις της ΕΡΓΗΛ κατά της ΔΕΥΑΜΒ το Πρωτοδικείο Βόλου

Ακυρώνει κατασχετήριο τραπεζικών λογαριασμών για 9,2 εκ. €

Δεύτερη θετική απόφαση για τη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και της ΕΡΓΗΛ, αυτή τη φορά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, που «παγώνει» τις διαθέσεις της ΕΡΓΗΛ για κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών της δημοτικής επιχείρησης.
Μετά από αίτηση ανακοπής που είχε καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου δέχεται εν μέρει την ανακοπή και ακυρώνει το κατασχετήριο που επιβλήθηκε σε βάρος των τραπεζικών λογαριασμών της επιχείρησης εις χείρας τρίτων, μέχρι του ποσού των 9.200.820€.
Πιο συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου του 2018 η ΕΡΓΗΛ εξέδωσε επιταγή προς εκτέλεση των απαιτήσεων της, με την ΔΕΥΑΜΒ να υποβάλλει αίτηση ανακοπής στο Μονομελές Πρωτοδικείο, για να συζητηθεί στο πλαίσιο της Ειδικής Διαδικασίας Εργασιακών Διαφορών στις 19 Απριλίου 2018.
Η υπόθεση συζητήθηκε τελικά στις 27 Σεπτεμβρίου, η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε προχθές Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 και ακυρώνει το κατασχετήριο της ΕΡΓΗΛ κατά των τραπεζικών λογαριασμών της επιχείρησης, μέχρι του ποσού των 9.200.820 €, που αφορά το σύνολο των χρημάτων που διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ.
Μετά την απόφαση αυτή, η οικονομική “θηλιά” που είχε περάσει στο “λαιμό” της επιχείρησης, “ξεσφίγγει” και μπορούν να εξοφληθούν οι οικονομικές της υποχρεώσεις, καθώς μέχρι πρότινος οι λογαριασμοί σε μια σειρά τραπεζών παρέμεναν “παγωμένοι”.
Την περασμένη Δευτέρα είχε εκδοθεί απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της Eurobank, με την οποία εξασφαλίζονται ακατάσχετοι τραπεζικοί λογαριασμοί της Επιχείρησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.