Qualcomm: Η Apple εμπαίζει το νομικό σύστημα, παραβιάζει ακόμη απόφαση δικαστηρίου

Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στην Qualcomm και την Apple, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός παραβιάζει την εντολή κινεζικού δικαστηρίου να σταματήσει να πουλάει ορισμένα μοντέλα iPhone στην τεράστια κινεζική αγορά.

Στις 10 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε από την Qualcomm κέρδισε μία προκαταρκτική απόφαση δικαστηρίου για απαγόρευση πώλησης παλαιότερων μοντέλων της Apple που παραβιάζουν δύο δικές της πατέντες λογισμικού. Την ίδια ημέρα η Apple ανακοίνωσε ότι όλα τα iPhone της παραμένουν προς πώληση στην Κίνα, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου γνωστοποίησε ότι θα προωθήσει μία αναβάθμιση του λογισμικού της. Υποστηρίζει ότι με την αναβάθμιση αυτή συμμορφώνεται με την εντολή του κινεζικού δικαστηρίου, αλλά η Qualcomm έχει άλλη γνώμη.

«Παρά τις προσπάθειες της Apple να υποβαθμίσει τη σημασία της εντολής του δικαστηρίου και τους ισχυρισμούς της ότι θα αντιμετωπίσει την παράβαση, προφανώς συνεχίζει να εμπαίζει το νομικό σύστημα» δήλωσε στο Reuters o Nτον Ρόζενμπεργκ, νομικός σύμβουλος της Qualcomm.

Η Apple δεν έχει επισήμως αναφερθεί με λεπτομέρειες στην απόφαση του κινεζικού δικαστηρίου και τι ακριβώς αυτή πρποβλέπει. Σύμφωνα με το CNBC η εταιρεία θεωρεί πως η απόφαση αφορά μόνο τα iPhones, που στηρίζονται σε παλαιότερες εκδοχές του λειτουργικού συστήματος iOS και επομένως η αναβάθμιση λύνει το πρόβλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.