Θεοδώρου: Αν με τη Νίκη αγωνιστείς παθητικά, δεν προφταίνεις να διεκδικήσεις κάτι

Πως η ομάδα του δεν είναι απ’ αυτές που επιτρέπουν στον αντίπαλο να σκεφτεί ότι μπορεί να έχει ένα χαλαρό απόγευμα, τονίζει ο Θάνος Θεοδώρου, προπονητής του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, με τον οποίον κοντράρεται η Νίκη την Κυριακή στο ΔΑΚ Καρδίτσας. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της βολιώτικης ομάδας και πρώην προπονητής στις υποδομές του συλλόγου μίλησε στο Magnesiasports για τη μεθαυριανή αναμέτρηση, τονίζοντας ότι δεν τον απασχολεί τόσο ότι αντιμετωπίζει μία πρώην ομάδα του, αλλά το πώς θα μπορέσουν οι παίκτες να κοιτάξουν στα μάτια στη Νίκη, γιατί με τέτοιες μεγάλες ομάδες δεν προφταίνεις να διεκδικήσεις κάτι, αν αγωνιστείς παθητικά.

Αναλυτικά ο κ. Θεοδώρου μίλησε στο Magnesiasports για:

Για το πώς βλέπει το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Νίκη:

«Είναι ένα παιχνίδι που θα θέλαμε να είμαστε κι εμείς πιο άνετοι βαθμολογικά. Κάποιες ατυχείς συγκυρίες μας στέρησαν βαθμούς. Επομένως, για μας, είτε παίζουμε με ομάδες με τον ίδιο στόχο, είτε με τους πρωτοπόρους, όπως  η Νίκη και ο Ολυμπιακός Βόλο, είμαστε υποχρεωμένοι λόγω ανάγκης βαθμών να παλέψουμε, για να πάρουμε ό,τι μπορούμε. Οπότε δεν αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό τρόπο το παιχνίδι, πέρα από το ότι παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, που έχει διαφορετικούς στόχους. Ευτυχώς, μετά τις τελευταίες προσθήκες μπορούμε να έχουμε κάποιες λύσεις παραπάνω και να κάνουμε και καλύτερη προπόνηση. Θα θέλαμε να είχαν γίνει οι μεταγραφές στη διακοπή, ήρθαν και κάποια ατυχή αποτελέσματα και τώρα ακολουθεί μία τετράδα αγώνων, που είναι πολύ δύσκολη. Η ομάδα έχει έναν στόχο, τη σωτηρία, κι ό,τι παίρνουμε από κάθε παιχνίδι θα μας φέρνει πιο κοντά σ’ αυτόν».

Για το αν είναι ιδιαίτερο για τον ίδιο το παιχνίδι λόγω της προηγούμενης θητείας του στη Νίκη:

«Στη Νίκη ήμουν και προπονητής στην ακαδημία και τους Νέους Αθλητές, πέρασα και ως τεχνικός διευθυντής την πρώτη χρονιά στη Γ’ Εθνική. Το θέμα είναι πως μπορώ να γνωρίζω πώς σκέφτεται η ομάδα, τη νοοτροπία της και τι στόχους έχει. Την τελευταία διετία είμαι μακριά και η Νίκη δεν είναι η πρώτη πρώην ομάδα μου που παίζω αντίπαλος. Οπότε δε με απασχολεί τόσο αυτό, αλλά κυρίως το πώς θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τη Νίκη, γιατί, αν πιστεύεις ότι μ’ αυτές τις μεγάλες ομάδες θα παίξεις παθητικά, παίζεις το δικό τους παιχνίδι και δεν προφταίνεις να διεκδικήσεις κάτι. Το ζητούμενο είναι να κοιτάξουμε τη Νίκη από το ξεκίνημα στα μάτια και να αγωνιστούμε με τον τρόπο που χρειάζεται».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του:

«Είμαστε μία ομάδα, που προερχόταν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και αποχή 15 ημερών από προπονήσεις, γιατί ήταν άσχημα τα πράγματα στην Καρδίτσα με τον καιρό και εκτός απ’ αυτό αναγκαστήκαμε να παίξουμε μέσα σε λίγες μέρες τέσσερα ματς με μικρό ρόστερ. Αυτό δημιούργησε σε κάποια παιδιά μεγαλύτερη κούραση και μικροτραυματισμούς, ενώ κάποιοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε διαφορετικές θέσεις. Υπήρχε λοιπόν μία ανισορροπία κάποια στιγμή στα παιχνίδια και έλλειψη ρυθμού. Έτσι, βγάλαμε στις προηγούμενες αναμετρήσεις κάποια προβλήματα, που δεν τα είχαμε πριν.

Από κει και πέρα η ομάδα έχει ποιότητα, δεν είναι μία ομάδα που δεν μπορεί να βγάλει κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και δεν είμαστε από τις ομάδες που λέμε ότι δεν έχουν τύχη. Μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν τη δυνατότητα να της δώσουν πράγματα».

Για το πώς αισθάνεται ότι βλέπουν οι παίκτες του την αναμέτρηση με τη Νίκη, με βάση και το γεγονός ότι έχασαν με πέναλτι λίγο πριν το τέλος στο Π. Μαγουλάς στον πρώτο γύρο:

«Είναι κάτι που κυνηγάει φέτος τους παίκτες μου, να χάνουν βαθμούς στα τελευταία λεπτά ή και στις καθυστερήσεις. Αυτό δεν τους δημιουργεί κάποιο άγχος και δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα, για το οποίο σαφώς υπάρχει λύση.

Το παιχνίδι με τη Νίκη στον πρώτο γύρο είχαν έρθει στον Βόλο, για να το ευχαριστηθούν. Νομίζω ότι και η Νίκη τότε δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά τώρα είναι πολύ καλύτερα από τότε, ενώ εμείς το τελευταίο διάστημα δεν είμαστε τόσο καλοί και μπορεί την Κυριακή να είμαστε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι θα περιμένει κανείς.

Σίγουρα είμαστε από τις ομάδες που δυσκολεύεται με τις ομάδες που παίζουν αντιποδόσφαιρο και αποδίδουν καλά με αντιπάλους που παίζουν ποδόσφαιρο. Η Νίκη είναι μία τέτοια ομάδα και από κει και πέρα είναι θέμα ποιότητας και τρεξιμάτων. Εγώ θα έλεγα ότι και για τη Νίκη είναι ένα ματς που το υπολογίζουν παραπάνω, καθώς δεν είμαστε ομάδα που δε θα παλέψει το παιχνίδι ή που θα επιτρέψει στον αντίπαλό της να σκεφτεί ότι θα έχει ένα χαλαρό απόγευμα. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογική μας συγκομιδή μας δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Καρδίτσας:

«Ήταν πριν τα χιόνια ένα γήπεδο πολύ καλό, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουμε δώσει δύο παιχνίδια μέσα σε λίμνη. Ήταν πολύ βαρύ, αλλά δεν ξέρω πώς είναι τώρα, καθώς τις τελευταίες 15 μέρες δε μας επέτρεψαν να μπούμε. Ούτε και σήμερα μπήκαμε. Αν κρατήσει ο καιρός και το γήπεδο είναι πιο στεγνό θα βοηθήσει να γίνει ένα καλό ματς, διαφορετικά δε θα βοηθήσει ούτε τη Νίκη ούτε εμάς».

Να σημειωθεί ότι ο Απόλλων Μακρυχωρίου θα είναι πλήρης με τη Νίκη, αφού έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και τα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, Κόκκινος (από Σέλλανα), Καρβούνης και Τσιάτας (από Αναγέννηση Καρδίτσας) και Γκίκα (από Φλωριάδα).

Χρ. Θαν. 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.