Γιαουπλάρι: “Χρειαζόμαστε πολύ το ματς με τον Φωκικό”

Ο Θησέας αντιμετωπίζει το μεσημέρι της Κυριακής (17/2, 15:00) τον Φωκικό στην Αγριά, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Είναι ένα ματς που πρέπει να κερδηθεί κόντρα σε μία ομάδα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς λιγότερους από τον πέμπτο Θησέα, που έχει 26. Για τους «πράσινους», που πήραν την προηγούμενη αγωνιστική ξεκούραστο τρίποντο με την Αναγέννηση Καρδίτσας, χωρίς να αγωνιστούν, υπάρχουν οι επιστροφές τεσσάρων παικτών σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, των Κοτζαθανάση, Μπόρα, Πέτση και Οικονόμου. Οι δύο πρώτοι ήταν τιμωρημένοι με μία αγωνιστική και οι Πέτσης, Οικονόμου με δύο λόγω συμπλήρωσης επτά καρτών στο παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας και εξέτισαν άπαντες. Απών θα είναι ο Αγιασιώτης, που ξεκίνησε να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Ο κεντρικός αμυντικός των “πρασίνων”, Λευτέρης Γιαουπλάρι μίλησε στο magnesiasports για την προσεχή αναμέτρηση κι όχι μόνον.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ματς με τον Φωκικό:

«Πιστεύω πως όλα τα παιχνίδια είναι “τελικοί”, όπως είναι διαμορφωμένη η βαθμολογία, με επτά ομάδες να είμαστε πολύ κοντά. Είναι ένα παιχνίδι έδρας, σίγουρα το χρειαζόμαστε πολύ για τη συνέχεια. Στο πρώτο παιχνίδι, στην Άμφισσα, ηττηθήκαμε με 2-0, αλλά έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Το σύστημα που παίζουμε, η χημεία μας ως ομάδα, αρκετοί διαφορετικοί παράγοντες. Από την άλλη, ο Φωκικός έχει αποδυναμωθεί.

Στην έδρα μας είμαστε πολύ καλοί και πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα κερδίσουμε. Είναι σημαντικές κι οι επιστροφές ποδοσφαιριστών μας από τιμωρίες, του Πέτση, του Οικονόμου, του Μπόρα και του Κοτζαθανάση. Το ρόστερ μας είναι μικρό και τρεις παίκτες είναι αρκετά νεαροί και δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε απώλειες. Βέβαια, όλοι βοηθούν τα μέγιστα, από τη δική τους σκοπιά, αλλά οι συγκεκριμένες μονάδες που ανέφερα, είναι πολύ σημαντικές”.

Για τις τέσσερις νίκες που απομένουν για τη σωτηρία, σύμφωνα με τον προπονητή του, Λάκη Μπακάλη:

«Συμφωνώ απόλυτα. Θέλουμε ακόμα 10-12 βαθμούς για να σωθούμε. Έχουμε βγάλει δύσκολο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο, έχουμε παίξει και με τη Νίκη και με τον Ολυμπιακό, πλέον μένουν τα παιχνίδια, κόντρα στις συνδιεκδικήτριες ομάδες της παραμονής. Είμαστε αισιόδοξοι».

Για το σύστημα με 3-4-2-1 που αγωνίζεται ο Θησέας, το οποίο αποδεικνύεται αποτελεσματικό:

«Στην αρχή, όταν το δουλέψαμε στην προπόνηση, όλοι σκεφτόμασταν “τι πάμε να κάνουμε τώρα;”. Αλλά, νομίζω πως μας βγήκε 100%, ταίριαξε στο ρόστερ μας, έχουμε καλή χημεία και συνεννόηση. Το ρόστερ μας δεν έχει πολλά στόπερ, μόνο εγώ είμαι “καθαρός” κεντρικός αμυντικός, έχουμε, όμως, πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στο κέντρο. Τη θεωρώ μία εξαιρετική κίνηση τακτικά, “φορτώσαμε” παραπάνω το κέντρο μας, “έδεσε” η άμυνά μας κι είναι ένα σύστημα που μας έχει δώσει πολλούς βαθμούς και νίκες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.