Τσάμπα ήττα από τον Ιάλυσο με 1-0 για τη Νίκη με ανύπαρκτο πέναλτι

Φάση από τον αγώνα στο Οικονομίδειο, με τον Ρεκλείτη να ελέγχει την μπάλα

Μία τσάμπα ήττα με 1-0 από τον Ιάλυσο στη Ρόδο γνώρισε η Νίκη, με ένα ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος της στο 31’, που κέρδισε ο … βουτηχτής των Θεοφανίων Μαραγκουδάκης από τον Αλιατίδη, επιστρατεύοντας αρκετό θέατρο. Αυτό μετέτρεψε σε γκολ ο Σερτζίνιο και έκρινε την αναμέτρηση, αφού στη συνέχεια η Νίκη, παρά τις σημαντικές της ευκαιρίες, όπως του Ροχάνο στο 35’ με σουτ σε κενή εστία και το τετ-α-τετ του Αλιατίδη στο 73′, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Η Νίκη είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 20’ λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Μακρυδημήτρη, αλλά αυτή η απόφαση, παρότι 100% ορθή, γέμισε με τύψεις τον διαιτητή Ρούσσο, που έκανε ένα μεγάλο δώρο στους γηπεδούχους με το πέναλτι, ενώ είχε κι άλλα σφυρίγματα έδρας. Έτσι λοιπόν, η Νίκη και στη δεύτερη έξοδό της ηττήθηκε ετσιθελικά, έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία, αφού και στην Ιεράπετρα της είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ. Πάντως, η απόδοση των κυανόλευκων η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης και κάποιοι παίκτες, που ήρθαν, για να κάνουν τη διαφορά, οφείλουν να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι για μία ακόμη φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο των αναγκαστικών αλλαγών λόγω τραυματισμών και σίγουρα σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 17’ από λάθος του Βοσκόπουλου στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πέρασε η πάσα για τον Πατινιώτη, που έφυγε από τα αριστερά και προτίμησε να τελειώσει από πλάγια με ένα σουτ τη φάση. Αυτό πήγε στην αγκαλιά του Αποστολίδη, τη στιγμή που ο Μαραγκουδάκης ζητούσε από τον συμπαίκτη του να του «σπάσει» την μπάλα.  Στο 18’ ο Λούκας Γκαρσία βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε, δεν είχε τύχη και πέρασε παράλληλα προς την εστία, ενώ στο 20’ από μπαλιά του Ντομίγκεθ, ο Ροχάνο πήρε καλύτερη θέση από τον Μακρυδημήτρη και πήγε να βγει μόνος του, με τον αρχηγό του Ιαλυσού να τον πετά στο έδαφος. Δικαίως  ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη και οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα.

Το φάουλ λόγω των διαμαρτυριών των γηπεδούχων εκτελέστηκε στο 23’ από τον Κρουθ φαλτσαριστά με προορισμό τη δεξιά γωνία του Ανδρούτσου, που εκτινάχθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 24’ ο Ιορδανίδης είδε κάρτα για μαρκάρισμα στον Μαραγκουδάκη στο κέντρο τελείως αναίτια, με τον διαιτητή να θέλει να ηρεμήσει τα πνεύματα στην κερκίδα περισσότερο, που κακώς ήταν οξυμένα, αφού η αποβολή του Μακρυδημήτρη ήταν απόλυτα σωστή.

Στο 27’ ο Λούκας Γκαρσία έδωσε στον Ντομίνγκεθ, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά της περιοχής πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα σημαδεύοντας στο πίσω δοκάρι τον Ροχάνο, που σε κενή εστία δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα, καθώς είχε πάρει ύψος.

Στο 29’ δόθηκε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Ροχάνο πάνω στον Τριποτσέρη στο ημικύκλιο της περιοχής του Ιάλυσου, ενώ στο 31’ ο διαιτητής ολοκλήρωσε την … τριλογία των αποφάσεων υπέρ του Ιάλυσου έδωσε άκρως αυστηρό έως ανύπαρκτο πέναλτι στους Ροδίτες σε δήθεν γκρέμισμα του Αλιατίδη στον Μαραγκουδάκη, που περιμένοντας πάσα, μόλις τον ακούμπησε στα επιτρεπτά όρια ο κεντρικός αμυντικός της Νίκης, έπεσε εντυπωσιακά στο έδαφος. Ο Σερτζίνιο ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και στέλνοντας στη δεξιά γωνία τον Αποστολίδη και στη δεξιά την μπάλα έγραψε το 1-0.

Η Νίκη απώλεσε μοναδική ευκαιρία στο 35’, για να φέρει γρήγορα τα ματς στα ίσια. Ο γκολκήπερ Ανδρούτσος έχασε την μπάλα σε έξοδό του, ο Ιορδανίδης έστρωσε στον Ροχάνο, που σε κενή από τερματοφύλακα εστία αστόχησε σε μία τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη. Λίγο αργότερα καταγράφηκε ένα αξιόλογο σουτ με το αριστερό από τον Λούκας Γκαρσία από το ύψος της περιοχής, που έφυγε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 44’ μετά από ατομική προσπάθεια και πάλι ο Αργεντινός έκανε το σουτ εκτός περιοχής, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ανδρούτσο, ο οποίος μπλόκαρε.

Στο 45’ ο Ροχάνο βγήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας αλλά καθυστέρησε και βγήκε προς τα αριστερά, όντας πλέον ακίνδυνος, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ντομίγκεθ έπιασε το εναέριο πλασέ λίγο πίσω από το πέναλτι και ο Ανδρούτσος ενήργησε θετικά και αποσόβησε την ισοφάριση, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

Δεν ήρθε το γκολ στο δεύτερο μέρος

Η Νίκη είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έπαιξαν με σκοπιμότητα και κατάφεραν να κρατήσουν ως το τέλος το υπέρ τους αποτέλεσμα. Εύκολη λεία για τον Αποστολίδη αποτέλεσε το σουτ του Πατινιώτη εκτός περιοχής στο 47’, ενώ πιο επικίνδυνο ήταν αυτό του Καμπαγέρο στο 51’ εκτός περιοχής, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 55’ ίδια ήταν η κατάληξη της κεφαλιάς του αφύλακτου έξω από τη μικρή περιοχή Αλιατίδη μετά από κόρνερ του Λούκας Γκαρσία από τ’ αριστερά.

Δεκαοκτώ λεπτά αργότερα (73’) ο προωθημένος Αλιατίδης έπαιξε ωραία το ένα-δύο με τον Ροχάνο, που βγήκε απέναντι από τον Ανδρούτσο, ο οποίος είχε κάνει έξοδο, αλλά το πλασέ του στόπερ της βολιώτικης ομάδας κόντραρε την κατάλληλη στιγμή με τάκλιν ο Τριποτσέρης.

Η Νίκη θα μπορούσε να σώσει τον βαθμό στο 91’, αλλά η προβολή του Τσιώλη στο πίσω δοκάρι και εντός μικρής περιοχής μετά από γέμισμα από τα δεξιά πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και το 1-0 δεν άλλαξε.

ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Μακρυδημήτρης, Τριποτσέρης, Γιώργου, Πατινιώτης (77’ Νατσιόπουλος), Ρεκλείτης, Χατζηδίμπας, Αυγενικού, Μπαρέττας (46’ Κ. Χειμωνέτος), Σερτζίνιο (62’ Μαρτσάκης), Μαραγκουδάκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Παγώνης (71’ λ. τρ. Καπός), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Σ. Κυριακίδης, Καμπαγέρο, Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης (65’ Τσιώλης), Λούκας Γκαρσία, Κρουθ (44’ λ. τρ. Μασκουνιάν), Ροχάνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.