Ρότσεστι και Ριντ οι εκλεκτοί του Κεμζούρα στον Ολυμπιακό

Αλλαγή πλεύσης στον Ολυμπιακό αναφορικά με τις μεταγραφές, καθώς από τους νέους και φερόμενους ως ταλαντούχους επί εποχής Μπλατ, ο Κεστούτις Κεμζούρα «ψηφίζει» έμπειρους και δοκιμασμένους.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται κοντά στο οριστικό «ναι» του Τέιλορ Ρότσεστι για τη θέση του γκαρντ, ενώ για τη θέση του ψηλού ο «εκλεκτός» βρέθηκε στο πρόσωπο του Γουίλι Ριντ.

Ο Ρότσεστι (34 ετών, 1,88) διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, ενώ την περίοδο 2014-15 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης παίζοντας για τη Νίζνι και συνδυάζει σκοράρισμα με δημιουργία.

Τότε, είχε μέσο όρο 18,9 πόντους (52% δίποντα, 50% τρίποντα) σε 21 αγώνες, 92,5% στις βολές, 1,6 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ και 2,2 παίζοντας για 30:02 λεπτά.

Τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, οι αριθμοί του ήταν 13,4 πόντοι (55% δίποντα, 41% τρίποντα), 89% στις βολές, 2,3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1,8 λάθη σε 30 παιχνίδια, παίζοντας για 26 λεπτά. Πέρυσι έπαιξε στην Κίνα για τους Τγιαγίν Γκολντ Λάιονς, έχοντας μέσο όρο 33,5 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 9,1 ασίστ.

Ο 29χρονος Ριντ, από την πλευρά του, είναι ο «εκρηκτικός» ψηλός που θα πλαισιώσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Με ύψος 2,11, οι ειδικοί συμφωνούν ότι με τις επιλογές του αδίκησε το ταλέντο του.

Στο NBA ο Ριντ έπαιξε για τους Νετς, τους Χιτ, τους Κλίπερς και τους Πίστονς. Είναι ένας αθλητικός ψηλός που του αρέσει να τελειώνει εμφατικά τις φάσεις και να μπλοκάρει, αλλά πέρυσι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 6 αγώνων, για άσκηση σωματικής βίας στη σύζυγό του.

Την περασμένη περίοδο έπαιξε στη G-League με τους Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς (θυγατρική των Γιούτα Τζαζ) και σε 21 παιχνίδια είχε μέσο όρο 20,1 πόντους και 11,2 ριμπάουντ, αλλά ένας τραυματισμός στον ώμο τον Ιανουάριο τον έθεσε νοκ άουτ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.