Με στίγμα Βεργέτη ισόπαλη 1-1 η Νίκη στη Ρόδο με Διαγόρα

Στιγμιότυπο από το ματς Διαγόρας-Νίκη

O Στάικος Βεργέτης έδωσε το στίγμα του στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Νίκης και οι κυανόλευκοι κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό από το Δημοτικό στάδιο Ρόδου απέναντι στο Διαγόρα με σκορ 1-1, παίρνοντας το πρώτο θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας μετά από τρεις ήττες.

Η Νίκη παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και ήθελε οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα, κατέβηκε με επιθετική λογική στο παιχνίδι της και χωρίς σκοπιμότητα, θέλοντας να παίξει ποδόσφαιρο, ενώ ήταν πιο σοβαρή αμυντικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Μολονότι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με γκολ του περσινού πρώτου σκόρερ της βολιώτικης ομάδας, Λόρι Κέρι, ο οποίος δεν πανηγύρισε, βρήκαν την απάντηση με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού με πέναλτι του Ροχάνο, το οποίο κέρδισε ο Ιορδανίδης, με τον μέσο της Νίκης να αποβάλλεται στο 73’. Όμως, η Νίκη άντεξε με δέκα και πήρε μία πολύτιμη από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης ισοπαλία. Μελανό σημείο του παιχνιδιού ο τραυματισμός στα πλευρά του Ντομίνγκεθ, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη μπήκε με δυνατά στο παιχνίδι και στο 5’ είχε μία πολύ καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ροχάνο μετά από τη σέντρα του Ντομίνγκεθ να περνά άουτ κοντά από την εστία του Διαγόρα.

Στο 8’ ο Ροχάνο έγινε δημιουργός, δίνοντας την ευκαιρία στο Κρουθ με την πάσα του να τελειώσει τη φάση, αλλά και ο Ισπανός δε βρήκε στόχο. Παρά το καλό της ξεκίνημα η Νίκη βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, αφού στο 11’ το δυνατό αριστερό σουτ του Κέρι μετά από ασίστ του Γεωργίου που έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, ξεπερνώντας τον Βοσνιάδη, αποδείχθηκε άπιαστο και κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι έγινε το 1-0 και από κει και πέρα ο Διαγόρας έδωσε χώρο στη Νίκη. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις στη αντίπαλη εστία, που θα της επιτρέψουν να ισοφαρίσει και στο 20’ ο Βοσκόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα του Κρουθ, αλλά αστόχησε σε κεφάλια, ενώ στο 30’ ήρθε το 1-1, με τον Ροχάνο να στέλνει από την άσπρη βούλα του πέναλτι την μπάλα στα δίχτυα και να πετυχαίνει το τέταρτο προσωπικό του γκολ. Το πέναλτι κέρδισε ο Ιορδανίδης, ο οποίος σπρώχτηκε από τον Καρπαθάκη εντός περιοχής.

Στην 32′ η Νίκη μπορεί να αισθάνεται τυχερή, αφού μετά από συνδυασμό Γλυνού, Γεωργίου και Μπαρμπαρούση, ο τελευταίος έκανε το πλασέ που πέρασε κοντά από την εστία του Αποστολίδη άουτ, ενώ στο 40′ γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι του Αλιατίδη πάνω στον Μπαρμπαρούση, όμως ο διαιτητής Αγγελάκης δε συγκινήθηκε. Στο 63′ χάθηκε νέα πολύ καλή ευκαιρία για τον Διαγόρα με τον Κέρι και τον Μπουρλάκη να συνδυάζονται και τον Μπαρμπαρούση στο γύρισμα του δεύτερου να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή, ενώ βρισκόταν φάτσα με το γκολ.

Στο 73′ ο Ιορδανίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για δυνατό μαρκάρισμα στον Κέρι, όμως η Νίκη είχε σωστή αμυντική συμπεριφορά και δεν απειλήθηκε, αντίθετα με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενο στο 92’  θα μπορούσαν να κλέψουν και το τρίποντο, αλλά το πλασέ του Καμπαγέρο, που βρέθηκε στο τετ-α-τετ πέρασε άουτ.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Τσέλιος, Παπαδόπουλος, Ευαγγελιδάκης, Ηλιάδης, Προβατίδης (56’ λ. τρ. Μπέλερης), Καρπαθάκης, Αθανασίου, Γεωργίου (67’ λ.τρ. Γούλας), Γλυνός (62’ Μπουρλάκης), Κέρι, Μπαρμπαρούσης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Παγώνης, Βοσνιάδης, Μπιτσάκος (62’ λ.τρ. Καμπαγέρο), Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης, Κρουθ, Ροχάνο (81’ Τσιώλης), Καπός (56’ Μασκουνιάν)

πηγή φωτό: xxxsports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.