Γλιτώνουν την ποινική δίκη όσοι οδηγούν χωρίς δίπλωμα

Με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, για την αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων

Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που είναι σε ισχύ από τον προηγούμενο μήνα και έχει στόχο την αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων και την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ήδη σε εφαρμογή του νέου ΚΠΔ, ξεκίνησε από το Νοέμβριο, η νέα διαδικασία για όσους συλλαμβάνονται να οδηγούν χωρίς δίπλωμα ή κατηγορούνται για αδικήματα που επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι και ένα έτος.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πλέον οι κατηγορούμενοι γλιτώνουν την ποινική δίκη, καθώς ο εισαγγελέας στέλνει στον πρωτοδίκη τις δικογραφίες, ο δικαστής με μια διάταξη επιβάλλει στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης μερικών ημερών (από 10 μέχρι και 30, ανάλογα με την περίπτωση), με αναστολή και αν ο κατηγορούμενος υποπέσει σε νέα παράβαση όσο διαρκεί η ποινή του, τότε θα οδηγηθεί για να δικαστεί.
Τα παραπάνω σε νούμερα σημαίνουν ότι από τις 600-700 μηνύσεις που κατατίθενται κάθε μήνα στην Εισαγγελία Βόλου, οι παραβάσεις ΚΟΚ αφορούν περίπου 90 μηνύσεις μηνιαίως, που οπωσδήποτε δεν είναι μικρός αριθμός και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίου του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.