ΚΚΕ Ν. Πηλίου: Ζητά απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα στο λατομείο

Φωτό αρχείου

Ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό δυστύχημα το μεσημέρι της Παρασκευής, σε λατομεία στην περιοχή της Μηλίνας, εξέδωσε η ΚΟΒ Ν. Πηλίου του ΚΚΕ.
Όπως αναφέρει, με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για την κατάσταση που επικρατεί σε χώρους δουλειάς μετά τον θάνατο που βρήκε, στα λατομεία μαρμάρου στο Ν. Πήλιο, 23χρονος εργάτης πακιστανικής καταγωγής. Ο νεαρός μετανάστης καταπλακώθηκε από ογκόλιθο όταν κόπηκε ο ιμάντας που σήκωνε το φορτίο που μεταφέρονταν από μπουλντόζα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Το νέο θανατηφόρο «ατύχημα » αναδεικνύει ακόμα μια φορά τις απαράδεκτες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται οι χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας αναζητώντας μεροκάματο, αλλά και Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύοντας με εντατικούς ρυθμούς, συχνά χωρίς καμία ειδίκευση, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς καν το κατώτερο μεροκάματο που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καθημερινά εργαζόμενοι θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Ν. Πηλίου καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους δουλειάς και τις τεράστιες ευθύνες της εργοδοσίας και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν άμεσα τόσο για ελέγχους στην συγκεκριμένη επιχείρηση όσο και για την απόδοση ευθυνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.