Γ. Ρούσσας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Με πολιτικές αποφάσεις λύσεις για τις συντάξεις»

Οι μόνοι δικαιούχοι, οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ…
Τις τελευταίες αποφάσεις σχολίασε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

Οι περικοπές στις συντάξεις και οι εξελίξεις για τις αναπηρικές μπαίνουν στο μικροσκόπιο των συνταξιούχων και πάλι, με τα σωματεία τους να καλούν την κυβέρνηση να πάρει πολιτικές αποφάσεις και να μην περιμένει αποφάσεις δικαστηρίων για να δικαιωθούν οι συνταξιούχοι. Αυτό ουσιαστικά τόνισε ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, αναφερόμενος και στα μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω πανδημίας.

«Τα μέτρα που πάρθηκαν ή θα παρθούν, δεν βοηθούν αφού ο αποκλεισμός μετατρέπεται σε αναμονή όλης αυτής τη κατάστασης. Εμείς κάναμε κινητοποιήσεις για την υγεία, αλλά ακόμη και τώρα στα νοσοκομεία δεν έγιναν προσλήψεις, ούτε παίρνονται μέτρα» ήταν το πρώτο σχόλιο του κου Ρούσσα, ενώ χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις συντάξεις αναμενόμενες κινήσεις. « Το ερώτημα για εμάς είναι αν θα πρέπει να βλέπουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ ως κάτι δεδομένο. Το ΣτΕ ως θεσμός μπορεί να ερμηνεύει τους νόμους και το αν είναι συνταγματικοί ή όχι. Εμείς έχουμε ζητήσει να ισχύσουν τα ίδια για όλους τους συνταξιούχους και με πολιτική απόφαση πρέπει να λυθούν τα ζητήματα περικοπών και επιστροφών. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός Εργασίας να βασίζεται στις αποφάσεις του ΣτΕ, μόνο όταν συμφέρει την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Ρούσσας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι προσφυγές δεν είναι λύση, γιατί οι αποφάσεις για τις συντάξεις είναι πολιτικές. «Βλέπουμε ότι από αυτήν την κατάσταση έχει δημιουργηθεί μία βιομηχανία δικών, και οι αποφάσεις που εκδόθηκαν δεν υλοποιήθηκαν. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς λένε και οι τελευταίες αποφάσεις» ανέφερε ενώ συμπλήρωσε: «Βλέπουμε ότι υπάρχει και αναβρασμός στα επιτελεία για το ζήτημα της οικονομικής κρίσης. Θα παρθούν πίσω αποφάσεις ή θα παραμείνουν σε εφαρμογή;  Yπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να βλέπουμε από τώρα και δεν είναι δευτερεύοντα».

Ένα από αυτά τα ζητήματα σύμφωνα με τον κο Ρούσσα είναι το θέμα της Υγείας. Τονίζοντας ότι οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους, ειδικά στο κομμάτι της Υγείας, στάθηκε στο ότι μεταφέρθηκαν γιατροί από Κέντρ Υγείας σε κεντρικά νοσοκομεία για τον κορωνοϊό, χωρίς να έχει γίνει επίταξη των ιδιωτών. «Η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία μειώνεται και αυτό είναι ανησυχητικό για εμάς. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο ανάλογο της Σουηδίας που έβγαλε απόφαση για το ποιοι θα μπαίνουν στις ΜΕΘ. Εμείς απορούμε που πηγαίνουν όλα αυτά τα λεφτά που παρακρατούνται από τους τους συνταξιούχους» σχολίασε σχετικά.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.