Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ: Ξεκαθαρίζει άμεσα αν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές

«Μόνος τρόπος η τηλεκατάρτιση για να δοθούν τα 600 ευρώ στους επιστήμονες»

Σε δύο βασικά θέματα στάθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών αλλά και τα κωμικοτραγικά που καταγράφονται στη διαδικασία της τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες να απασχολούν μεταξύ άλλων τις τελευταίες ημέρες.

Με τις τιμές των οπωροκηπευτικών να έχουν πάρει την ανιούσα, ο κ. Μπουκώρος έθεσε το ερώτημα πότε θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κο Χαρδαλιά, και τόνισε ότι αναμένονται σήμερα τα στοιχεία για τον επιδημιολογικό κύκλο, ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις άμεσα. «Μιλάμε για παραγωγούς προϊόντων που τα διοχετεύουν στις λαϊκές και αν μείνουν για πολύ καιρό κλειστές θα πάθουν οικονομική καταστροφή, όπως έπαθαν και άλλοι κλάδοι. Δεν μπορούμε όμως να κατηγορήσουμε την κυβέρνηση ότι κακώς πήρε αυτά τα μέτρα. Θα έχετε διαβάσει για ένα τραπέζι που έγινε 2-3 μέρες πριν από τα μέτρα και στη συνέχεια κάποιοι νόσησαν. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και αντιμετωπίζεται μόνο με τα μέτρα που πάρθηκαν. Η λαϊκή αγορά του Βόλου δεν είναι πιο επικίνδυνη από άλλες περιοχές. Αύριο ή μεθαύριο θα ληφθούν αποφάσεις» σημείωσε.

Στο προσκήνιο όμως επανέρχεται το θέμα αλλαγής του μοντέλου πλανόδιου εμπορίου, με τον κο Μπουκώρο να επισημαίνει ότι μπορεί να γίνει, με καλύτερα μέτρα προστασίας και με λιγότερο αντίκτυπο στις γειτονιές. Αναφερόμενος μάλιστα στο κτήριο της υπερτοπικής αγοράς στη Νεάπολη, τόνισε ότι: «Δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές τότε, και αφήσαμε να το λεηλατήσουν και να το απογυμνώσουν Ρομά και άλλες ομάδες, και να το κατεδαφίσουν μπροστά στα μάτια κυβερνήσεων και δημοτικών Αρχών. Κοιτούσαμε μόνο να μεταφέρεται η αρμοδιότητα από Αρχή σε Αρχή, χωρίς να το αξιοποιεί κανένας».

«Μόνο με την τηλεκατάρτιση μπορούσαν να δοθούν χρήματα»

Την ίδια στιγμή, πολλά είναι τα σχόλια και τα παράπονα για τη διαδικασία και το περιεχόμενο της τηλεκατάρτισης, ώστε τα μέλη των επιστημονικών κλάδων να λάβουν την ενίσχυση των 600 ευρώ. Σύμφωνα με τον κο Μπουκώρο, αν υπάρχουν ζητήματα καλώς γίνεται η κριτική, ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτά τα χρήματα μπορούσαν να δοθούν μόνο μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, αφού δεν υπήρχαν άλλα κονδύλια.

«Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει τέλεια κατάρτιση. Αν είναι τόσο χαμηλού επιπέδου η κατάρτιση είναι άλλο θέμα και καλώς γίνεται η κριτική. Αυτά είναι οι αδυναμίες έλλειψης κονδυλίων και γρήγορης απόφασης για να πάρουν και οι επιστήμονες κάτι» σημείωσε ο βουλευτής Μαγνησίας, τονίζοντας ότι αν τα ΚΕΚ  παίζουν με τη φήμη τους κακό στην επιχείρησή τους κάνουν. «Βεβαίως, μπορεί να υπάρχει πλημμελή διαχείριση από αυτούς που θα έπρεπε να έχουν καταρτίσει καλύτερα προγράμματα και αυτό θα κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση να τους εμπιστευτεί λιγότερο στο μέλλον» σχολίασε σχετικά. Πάντως ο κ. Μπουκώρος υπογράμμισε ότι έγινε ολοκληρωμένη διαχείριση στη μάχη για τον κορωνοϊό, καλώντας να υπολογίζουμε στο τέλος και το πόσες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν σε σύγκριση και με άλλες χώρες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.