Χειμωνιάτικες συνθήκες σταδιακά στη Μαγνησία

Φωτό αρχείου
Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού το επόμενο δεκαπενθήμερο

Χειμωνιάτικο σκηνικό επικρατεί σταδιακά και στη Μαγνησία, με διαστήματα ωστόσο ηλιοφάνειας, όπως χθες το μεσημέρι, σκηνικό που φαίνεται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα δεκαπενθήμερο.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, μπαίνουμε πλέον στον χειμώνα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ενώ θα δούμε να ασπρίζουν από χιόνι ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Τακούδης, σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, οι ελάχιστες τιμές στη θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 4-5 βαθμούς Κελσίου κι αυτό θα συμβεί λόγω της ξαστεριάς και του βόρειου ρεύματος που δυναμώνει, ενώ ως προς τις μέγιστες τιμές ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ της Πέμπτης και μετά θα σημειωθούν συννεφιές και οι βόρειοι –βορειοδυτικοί άνεμοι θα ξεκινήσουν να στρέφονται σιγά σιγά βορειοανατολικοί με τάσεις ενίσχυσης.
Αυτό σημαίνει, όπως είπε ο κ. Τακούδης ότι θα έχουμε φαινόμενα το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή και στη Μαγνησία , αφού ήδη θα έχουν ξεκινήσει στη δυτική Θεσσαλία με κάποιες τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Έτσι λοιπόν από το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή αναμένονται στη Μαγνησία τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, που θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Θα υπάρξει μία πρόσκαιρη μικρή βελτίωση την Παρασκευή βράδυ έως και το Σάββατο πρωί, όμως το Σάββατο και η Κυριακή είναι δυο μέρες που θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ.
Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στον Βόλο κάτω ακόμη και από το 0 με την μέγιστη τιμή να μην ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ χαμηλότερη θα είναι στις υπόλοιπες περιοχές του νομού. Θα δούμε χιόνια στο Πήλιο και την Όθρυ και όχι μόνο στις κορυφές, αλλά και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ ο κ. Τακούδης σημείωσε πως αναμένονται και οι νέες προγνώσεις την Τετάρτη για να διαπιστωθεί εάν θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές.
Επεσήμανε ότι μέχρι στις 20-25 Ιανουαρίου κατά διαστήματα, οι συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι καθαρά χειμερινές, ενώ χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας.

Το Λιμεναρχείο Βόλου

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στη Θεσσαλία θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες ,θα εκδηλωθούν τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας .Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ .Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ

Χαλαζόπτωση

Στο μεταξύ, καταιγιδοφόρα νέφη σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Μαγνησία με ηλεκτρικές εκκενώσεις και συνοδεία έντονων χαλαζοπτώσεων, όπως μεταφέρει η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Ο Καιρός στο Βόλο», όπου δημοσιεύονται προγνώσεις για όλη την Μαγνησία και live εκπομπές έκτακτων καιρικών φαινομένων από τον ερασιτέχνη Μετεωρολόγο Μάριο Τζανιδάκη. Όπως έγινε γνωστό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ντύθηκε στα άσπρα το χωριό του Άγιου Γεώργιου Νηλείας στο Πήλιο.

Ο έλεγχος του ύψους των χιονοπτώσεων

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της ακόμη καλύτερης επιχείρησης αποχιονισμού κατά τη διάρκεια εξέλιξης ακραίων καιρικών φαινομένων, της ασφαλέστερης μετακίνησης οχημάτων και βοηθώντας στο έργο της Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας τοποθετεί όπως γνωστοποίησε, κάμερες για τον έλεγχο του ύψους των χιονοπτώσεων και της ύπαρξης παγετού σε επιλεγμένα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι 3 από τις 8 κάμερες στο Δέλτα Αργαλαστής, στα Χάνια και στο Καράβωμα και στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες 5 σε σημεία του οδικού δικτύου στα οποία επεμβαίνουν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα σε περιόδους κακοκαιρίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.