Κωνσταντίνα Δημητρίου: Ο Βόλος έχει πολλά μουσικά ταλέντα

Η νέα καλλιτέχνιδα μιλά στο «Ράδιο ΕΝΑ», με αφορμή το νέο της τραγούδι και τη συνεργασία της με τον Φώτη Τάμπα

Η Κωνσταντίνα Δημητρίου μας συστήνεται δισκογραφικά με διττή ιδιότητα, ως ερμηνεύτρια και στιχουργός με το τραγούδι «Έφευγες» που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group. To τραγούδι αποτελεί προπομπό του πρώτου προσωπικού της δίσκου που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.
Η Κωνσταντίνα Δημητρίου με εφόδια το ταλέντο και την άριστη τεχνική της παρουσιάζει την όμορφη λαϊκή μπαλάντα «Έφευγες», μια ιστορία που αποτυπώνει με ευαισθησία και εκφραστικότητα την αμηχανία και τη βουβή θλίψη των αποχωρισμών.
Η ερμηνεύτρια με τη βαθιά και αισθαντική φωνή συνεργάστηκε με τον ταλαντούχο Βολιώτη Φώτη Τάμπα, ο οποίος έχει γράψει τη μουσική του τραγουδιού δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι στο συναίσθημα. Η ίδια, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, έζησε για αρκετά χρόνια στον Βόλο και η πορεία της ζωής της την έχει βγάλει πλέον στη Σούρπη, όπου ζει και δημιουργεί. Η Κωνσταντίνα Δημητρίου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για το νέο της τραγούδι, τη συνεργασία της με τον Φώτη Τάμπα αλλά και την πεποίθηση πως ο Βόλος έχει πολλά μουσικά ταλέντα.

Νέο τραγούδι, νέα έμπνευση, πως αισθάνεστε για την κυκλοφορία αυτή;

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την πορεία του τραγουδιού σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Το προσπαθούμε πολύ και νομίζω ότι είναι μία πολύ σωστή κίνηση αυτή που κάναμε και πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής.

Αλήθεια, πως βρεθήκατε τόσοι Βολιώτες μουσικοί στην ίδια δουλειά μαζί;

Είμαστε όντως πολλοί από τον Βόλο. Εγώ έχω ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια να ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική, διότι από μικρή ηλικία είχα το «μικρόβιο» και ήθελα να ασχοληθώ με αυτή. Παρατηρώ ότι όντως είναι αρκετά τα ταλέντα στον Βόλο και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Συνεργάζεστε και με τον βραβευμένο συμπολίτη μουσικό Φώτη Τάμπα;

Ναι, ο Φώτης έκανε και τη μουσική για το νέο τραγούδι. Με τον Φώτη συνεργαζόμαστε αρκετά χρόνια, διότι γράφω κιόλας στίχους, οπότε ο Φώτης με τη μουσική του δίνει «ζωή» στα τραγούδια μου κι έχουμε μία πάρα πολύ καλή χημεία. Έτσι έτυχε και τώρα, με το συγκεκριμένο τραγούδι, δέσαμε πάρα πολύ κι έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Το «Έφευγες» τι σηματοδοτεί για εσάς;

Το «Έφευγες» είναι προπομπός για την πρώτη μου προσωπική δισκογραφική δουλειά. Είναι μια λαϊκή μπαλάντα, που μιλάει για την ανάμνηση ενός αποχωρισμού μιας άλλης εποχής, που πολύ θα ήθελα να βρίσκομαι σ’ αυτή. Είναι μία σημαντική συνεργασία και θέλω να πιστεύω πως πάντοτε θα γράφονται τέτοια τραγούδια, που μας γυρίζουν πίσω στον χρόνο.

Δείχνει και πράγματα που πηγάζουν από μέσα σας, γιατί έχετε γράψει και τους στίχους, έτσι;

Ναι βέβαια. Είναι επηρεασμένο από αυτά που ζούμε, από την καθημερινότητά μας, την καθημερινότητα των αγαπημένων ανθρώπων. Αυτά είναι πάντα έμπνευση για να δημιουργούνται νέα τραγούδια.

Πότε θα αναμένουμε την ολοκληρωμένη σας δισκογραφική δουλειά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πότε θα πραγματοποιηθεί όλο αυτό, ωστόσο δουλεύουμε αρκετά σκληρά, εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο που μας έχει δοθεί στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λόγω καραντίνας και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αργήσει πολύ να συμβεί.

Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια; Έχετε σκέψεις και όνειρα που θέλετε να πετύχετε στο μέλλον;

Σίγουρα υπάρχουν όνειρα. Το μεγαλύτερο είναι να μπορώ να σταθώ σε αυτό τον χώρο, να έχω πάντα κάτι όμορφο να δώσω και θα κριθεί από τον χρόνο που του δίνεται.

Ποια είναι η σχέση σας πια με τον Βόλο;

Έχω περάσει αρκετά χρόνια στον Βόλο, αλλά μεγάλωσα στον Δρυμώνα Μαγνησίας. Αυτή τη στιγμή όμως ζω στην Σούρπη. Έζησα κάποια χρόνια στον Βόλο, όμως τώρα συνεχίζω από την επαρχία.

Είναι καλό σημείο και για την έμπνευση;

Ναι είναι. Για μας τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά εδώ, είμαστε λίγο πιο άνετοι.

Η Κωνσταντίνα Δημητρίου

Η Κωνσταντίνα Δημητρίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα και μεγάλωσε στον Βόλο.
Από αρκετά μικρή ηλικία ξεκινάει να ασχολείται με τη μουσική κι έτσι αρχίζει να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές.
Το Φεβρουάριο του 2016 συμμετέχει ως στιχουργός στον δίσκο της Βασιλικής Στεφάνου με το τραγούδι «Λάθος». Στον δίσκο υπογράφουν επίσης οι: Κώστας Μακεδόνας, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Μιτζέλος, κ.α
Τον Ιανουάριο του 2017 εμφανίζεται στο club του Σταυρού του Νότου ως καλεσμένη στην παρουσίαση δίσκου του Φώτη Τάμπα με καλεσμένους επίσης τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τον Πάνο Μουζουράκη την Βίκυ Καρατζόγλου και τον Απόστολο Μόσιο.
Μας συστήνεται με το τραγούδι «Έφευγες» από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.