Θ. Σιμώτας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Τρεις φορές αιτήσεις για … αποζημίωση δύο μηνών»!

Φωτό αρχείου από προηγούμενη κινητοποίηση
Συνολικά 14 μήνες ανενεργοί οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων σύμφωνα με τον γγ του συλλόγου

Ακόμη περιμένουν τις έκτακτες αποζημιώσεις οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, καθώς η Πολιτεία ζήτησε για τρίτη φορά να υποβάλλουν αιτήσεις, όντας χωρίς αντικείμενο εργασίας εδώ και 14 μήνες! Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, Αθανάσιος Σιμώτας, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή.
«Είμαστε στον 14ο μήνα ακινησίας των τουριστικών λεωφορείων και γραφείων, όντας πληττόμενες επιχειρήσεις χωρίς έργο, όλους αυτούς τους μήνες. Υπάρχει μία αποζημίωση που έχει ψηφιστεί να δοθεί στους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων από τον περασμένο Αύγουστο και αυτήν τη στιγμή τρέχει η διαδικασία για τρίτη φορά και μας ζητήθηκε και πάλι να κάνουμε αιτήσεις! Κάναμε τον Νοέμβριο, τον Ιανουάριο και τώρα μας ζητάνε ξανά αιτήσεις για να πάρουμε αποζημίωση για δύο μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020, ενώ είμαστε ακινητοποιημένοι 14 μήνες. Όλα τα μέλη του κλάδου, έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τα όρια» αναφέρει σχετικά ο κ. Σιμώτας.

Ο γ.γ. του Συλλόγου Θαν. Σιμώτας

Από εκεί και πέρα, πέρα από τα οριζόντια μέτρα που έχουν παρθεί για όλες τις επιχειρήσεις, αυτό το μέτρο ήταν το μοναδικό για τον κλάδο, με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων να λαμβάνουν τη δέσμευση ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας… «Μένει να το δούμε γιατί έχουμε ακούσει πολλά έως τώρα και ακόμη δεν έχουμε δει την περίφημη αποζημίωση» σχολιάζει πάντως ο γγ των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων.

Καμία ενημέρωση για το άνοιγμα του τουρισμού

Όσον αφορά το άνοιγμα του Τουρισμού, ο κλάδος δεν έχει καμία περαιτέρω ενημέρωση, πέρα από την τοποθέτηση του αρμόδιου Υπουργού, Χάρη Θεοχάρη, για τις 14 Μαΐου. «Το άνοιγμα βέβαια είναι σχετικό. Οι ξενοδόχοι λένε για τέλη Ιουνίου, οπότε βλέπουμε ότι το να ξεκινήσει ο Τουρισμός δεν σημαίνει πως την επόμενη ημέρα ξένοι θα κατακλύσουν την Ελλάδα και Έλληνες θα τρέχουν να προλάβουν τις διακοπές. Επίσης δεν έχουν βγει τα πρωτόκολλα για ένα ασφαλές ταξίδι με τουριστικό λεωφορείο. Οπότε ελπίζουμε ότι θα πάρουμε κι εμείς σειρά μετά τα ξενοδοχεία για να ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουμε» τόνισε ο κ. Σιμώτας.
Σύμφωνα με τον ίδιο εξάλλου, υπάρχει ενδιαφέρον για ταξίδια από την πλευρά πολιτών, αλλά και φόβος όταν ακούει κανείς για 3 και 4 χιλιάδες κρούσματα. Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων ελπίζουν ότι τουλάχιστον μετά το Πάσχα θ’ αρχίσει ν’ αποκλιμακώνεται η κατάσταση και θα μπορεί ο κόσμος να ταξιδέψει. «Από πλευράς μας θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να είναι ασφαλή τα ταξίδια. Σίγουρα ο εμβολιασμός έχει καθυστερήσει και πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα. Επίσης περιμένουμε να πάρουμε κι εμείς προτεραιότητα για να εμβολιαστούμε και περιμένουμε τι θα ακολουθήσει και το καλοκαίρι και μετά τον Σεπτέμβριο» κατέληξε ο γ.γ. του συλλόγου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.