Nίκος Παπακυργιάκης: Ένας Βολιώτης στο παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας ΑμεΑ!

Ο αθλητής της Νίκης Βόλου και των Καστελλάνων προετοιμάζεται και για τον Γύρο της Φλάνδρας

Κάτι μας λέει ότι ο Νίκος Παπακυργιάκης μόνο το Πάσχα δεν έχει στο μυαλό του, με τον ποδηλάτη της Νίκης Βόλου αλλά και του Σωματείου των Καστελλάνων να ετοιμάζεται να κάνει αυτό που ξέρει καλά και αγαπάει ακόμη περισσότερο. Θα ποδηλατήσει λοιπόν, αλλά όχι μόνο στους δρόμους του Βόλου αλλά σ’ αυτούς της Φλάνδρας και του Βελγίου, μιας και ετοιμάζεται να πάρει μέρος στον περιβόητο Γύρο της Φλάνδρας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ΑμεΑ, για να πάρει σειρά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Κρήτη!

«Οπότε μόνο το Πάσχα δεν θα έχεις στις σκέψεις σου» είναι το ένα από τα ερωτήματα που του θέσαμε, με τον ίδιο να χαμογελά και να θέλει να διεκδικήσει όπως μας αποκάλυψε το καλύτερο δυνατό.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Ήταν ένα τροχαίο τον Νοέμβριο του 2010. Έτσι έχω τεχνητό μέλος, στο αριστερό μου πόδι, κάτω από το γόνατο» μας αναφέρει, με το ποδήλατο να μπαίνει στη ζωή του μετά την κολύμβηση και μέσω του τριάθλου!

-Έκανες από πριν ποδήλατο;

«Βασικά δεν έκανα καν Αθλητισμό! Μόλις βγήκα από το νοσοκομείο ασχολήθηκα με την κολύμβηση, και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα τον σύλλογο Καστελλάνοι στην Αθήνα και αφορά ΑμεΑ. Μίλησα λοιπόν με τον προπονητή και σιγά σιγά έχοντας και ένα ποδήλατο, ξεκίνησα το τρίαθλο και στη συνέχεια με απορρόφησε το ποδήλατο».

-Από μία αναζήτηση στο διαδίκτυο μέχρι το Βέλγιο πάντως, τον Γύρο της Φλάνδρας και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μία τεράστια απόσταση…

«Είναι σίγουρα έντονα τα συναισθήματα. Ειδικά το τελευταίο τετράμηνο, που υπάρχει και το κίνητρο για αγώνα. Εγώ για παράδειγμα περίμενα δύο αγώνες τον χρόνο. Έναν της πίστας, που είναι το βασικό μου άθλημα και τρέχω και σε αγώνες δρόμου».

-Με την πανδημία πόσο εύκολη ήταν η προετοιμασία;

«Δεν άλλαξε κάτι για μένα. Νομίζω ότι κανείς ποδηλάτης δεν επηρεάστηκε. Ίσα ίσα, νομίζω ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης μπήκε και περισσότερος κόσμος στο ποδήλατο. Είναι ένα άθλημα χωρίς κάποιους περιορισμούς, δεν έρχεσαι σε επαφή με κάποιον άλλο. Είναι ατομικό αλλά και ομαδικό, όπου οι αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο».

Στο Βέλγιο τι θέλεις να διεκδικήσεις;

«Ό,τι καλύτερο. Το επίπεδο είναι πολύ δύσκολο γενικά. Είναι αθλητές που έχουν χρόνια στην ποδηλασία, με περισσότερη προπόνηση. Εγώ αν και είμαι παλιός στην Ελλάδα, μιας και ασχολούμαι πέντε χρόνια με την ποδηλασία και είμαι πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία μου στην πίστα και στον δρόμο, το επίπεδο έξω είναι πολύ ανεβασμένο. Εγώ θα τρέξω στις κατηγορίες C4-C5 που έχουν κοινή εκκίνηση, αλλά ο τερματισμός πιάνεται ανά κατηγορία. Έτσι γίνεται και πιο ωραίος αγώνας, αφού είναι πολλά ποδήλατα μαζί».

Το πρόγραμμα είναι αρκετά βαρύ;

«Την Κυριακή του Πάσχα τρέχουμε στον Γύρο της Φλάνδρας (80 χλμ). Μετά την Παρασκευή 7 Μαΐου έχουμε την ατομική χρονομέτρηση και την Κυριακή 9 Μαΐου έχουμε τον αγώνα αντοχής, 80 χλμ. Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουμε Αθήνα, και την Πέμπτη 13 του μήνα αναχωρούμε από Πειραιά για Κρήτη και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας! Σάββατο 15 Μαΐου έχουμε την ατομική χρονομέτρηση εκεί και την Κυριακή τον αγώνα αντοχής»!

-Στήριξη υπάρχει;

«Κάποια άτομα σίγουρα με έχουν βοηθήσει (σ.σ. με χορηγίες και με εξοπλισμό τοπικές επιχειρήσεις), εδώ στον Βόλο, οπότε συνεχίζουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.