Αλληλεγγύη στην 12χρονη επιζώσα από τον Κολωνό

Από την Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

Τον Οκτώβριο του 2022 γνωστοποιείται η δράση του παιδοβιαστή και μαστροπού Μίχου εις βάρος της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό. Έναν επιχειρηματία με στενές σχέσεις με τα κέντρα εξουσίας (κυβέρνηση-αστυνομία- εκκλησιά-ΜΜΕ). Η εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου το κράτος μέσω των θεσμών και των μηχανισμών τουτιμωρεί τα θύματα, είτε μέσω της γνωστοποίησης προσωπικών στοιχείων της 12χρονης είτε μέσω της εκδικητικής φυλάκισης της μητέρας της. Ταυτόχρονα, προστατεύει παιδοβιαστές-μαστροπούς και ολόκληρα δίκτυαtraffickingστέλνοντας ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι «όποιος καταγγέλει βιασμούς και κυκλώματα θα τιμωρείται» είτε μέσω του επανατραυματισμούτων θυμάτων είτε μέσω των εξαντλητικών και εκδικητικώννομικών διαδικασιών.

Η μητέρα της 12χρονης βρίσκεται ακόμη και σήμερα φυλακισμένη,ενώ στις 24 Ιανουαρίου απορρίφθηκε το αίτημa για αποφυλάκιση, η οποία ζήτησε για να βρίσκεται κοντά στην κόρη της και την οικογένεια της, και ξεκίνησε απεργία πείνας. Το κράτος κρατάει τη μητέρα στη φυλακή, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με πρόσχημα ότιαν γυρίσει στο σπίτι, θα κάνει κακό στα παιδιά της ενώ παράλληλα η υπόθεση εξάρθρωσης του κυκλώματος trafficking προχωράει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και πλέον τείνει να μείνει στα χαρτιά.Την ίδια στιγμή, η αστική δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους καταδικασμένους για βιασμούς, ακόμα και μαστροπεία, όπως το Λιγνάδη, το Φιλιππίδη, τον Μπουγιούκο και εξαντλεί την αυστηρότητα της πάνω στα πιο φτωχά και αποκλεισμένα υποκείμενα, που προηγουμενως το κράτος είχε αφήσει στο περιθώριο και την εξαθλίωση

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται η εκδικητική και τιμωρητική στάση των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην 12χρονη επιζώσα αλλά και την οικογένεια της όπου δεν έχει δεχτεί καμία στήριξη και βοήθεια παρ’ όλου που ψευδώς διατυμπανίζουν ότι έχουν διασφαλίσειτην εκπαίδευση, την απαραίτητη φροντίδα της ψυχικής υγείας και την οικονομική εξασφάλιση της οικογένειάς της.

Η πατριαρχία αποτελεί πυλώνα του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο ανατρέφει βιαστές-μαστροπούς και γυναικοκτόνους. Είναι οι ίδιοι που με την εξουσία που τους δίνεται εντείνουν τους όρους εκμετάλλευσης στα εργασιακά τους κάτεργα, ενώ επιχειρούν να επιβληθούν με τη βία σε όποιο σώμα επιλέξουν. Πρόκειται για μια συνθήκη, την οποία όχι απλά γνωρίζουν οι θεσμοί και επιχειρούν να την καλύψουν αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του πατριαρχικού-καπιταλιστικού συστήματος.Το σύστημα γυρνά την πλάτη σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη και χτυπά όποιον αντιστέκεται.

Μπροστά στην βαναυσότητα του συστήματος και την υποκρισία των θεσμών έχουμε μόνο την αλληλεγγύη για ανάχωμα στην επίθεση που δέχονται οι ζωές μας. Ο μόνος δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση και την χειραφέτηση είναι ο αγώνας των ίδιων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων έως την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της βίας που γεννά ο καπιταλισμός και η πατριαρχία.

• Στεκόμαστε στο πλευρό της 12χρονης επιζώσας από τον Κολωνό και της οικογένειάς της, ενάντια στα κυκλώματα trafficking που συγκαλύπτει το ελληνικό κράτος, οι θεσμοί και οι μηχανισμοί του.

• Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση της απεργού πείνας μητέρα της 12χρονης. ΟΧΙ στον μιντιακό κανιβαλισμό, την στοχοποίηση και τον διασυρμό της οικογένειας.

• Στηρίζουμε πολιτικά- ηθικά και οικονομικά την οικογένεια της 12χρονης επιζώσας. Το ταμείο αλληλεγγύης βρίσκεται κάθε Πέμπτη στον χώρο της λέσχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.