Αναβαθμίζονται τα οδικά δίκτυα της Μαγνησίας με εργασίες της Περιφέρειας

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Μια συνεχή μάχη για την αναβάθμιση της κατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μαγνησίας δίνει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Έχοντας να αντιμετωπίσει το πεπαλαιωμένο σε πολλές περιπτώσεις οδικό δίκτυο, την όλο και αυξανόμενη χρήση των δρόμων από διαφόρων τύπων οχήματα, αλλά και τις ζημιές που προκαλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η Περιφέρεια αντλεί μέσα από διάφορες πηγές τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις.
Εδώ και μερικούς μήνες είναι σε εξέλιξη εργασίες στον επαρχιακό δρόμο Βόλου-Βελεστίνου των οποίων η ολοκλήρωσή τους θα κάνει πιο ασφαλή, άνετη και ποιοτική την διέλευση των οχημάτων.
Επίσης στην επαρχιακή οδό Βόλου-Φαρσάλων έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες βελτίωσης του οδικού κυκλώματος. Οι παρεμβάσεις θα σημάνουν την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών σε έναν δρόμο που συνδέει την νοτιοδυτική Μαγνησία με τα Φάρσαλα, την Καρδίτσα και άλλες περιοχές.
Συγχρόνως ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στον δρόμο μεταξύ Βόλου-Μικροθηβών, ένα τμήμα που καθημερινά δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων, ενώ μόλις πριν μερικές ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση για να αρχίσουν παρεμβάσεις στο οδικό κύκλωμα του Ανατολικού Πηλίου που το χειμώνα κτυπήθηκε από τις πλημμύρες με μεγάλες καταστροφές στους δρόμους.
Οι νέοι και καλοσυντηρημένοι δρόμοι οδηγούν σε ανάπτυξη, κοινωνική ευημερία, ταχύτερη επικοινωνία των ανθρώπων αλλά και στις επενδύσεις.
Και αυτός είναι ο στόχος που όλοι μαζί εργαζόμαστε στην Περιφέρεια, να κάνουμε πιο εύκολη και ποιοτική την καθημερινότητα των πολιτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.