Αντί για υποσχέσεις, συνέπεια και έργα

Από τον Γ. Καλτσογιάννη, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας

Στις έκτακτες καταστάσεις που ζει σήμερα η χώρα και η κοινωνία, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα αποκτούν θεμελιώδη σημασία για την πρόοδο του τόπου και την έξοδο από την κρίση.
Δεν φαίνεται όμως να το συμμερίζονται όλοι.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ θυμίζει ξαναζεσταμένο φαγητό. Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, στοχεύσεις χωρίς σχέδιο και επεξεργασία, κοινώς λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Θυμόμαστε, άλλωστε, όλοι το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης πριν τρία χρόνια που κατέληξε σε δύο μνημόνια και νέα δυσβάστακτα βάρη για τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παρουσιάσει με έπαθλο κάποιους δείκτες ασθενούς οικονομικής ανάπτυξης, ότι η χώρα γυρίζει σελίδα.

Δυστυχώς η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Η ανεργία παραμένει κολλημένη σε υψηλά επίπεδα, οι επενδύσεις είναι ελάχιστες, νέα επενδυτικά πλάνα είτε καίγονται είτε δεν προχωρούν λόγω της νοοτροπίας των κυβερνώντων, ενώ οι μισθωτοί, οι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι στενάζουν από τους φόρους, τις εισφορές και τις μειώσεις των αποδοχών.

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται, δεν έχει φτάσει καν εκεί που την άφησε η Ν.Δ., τον Ιανουάριο του 2015, γιατί η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την παραπολιτική και το δέσιμό της με την εξουσία και όχι με την παραγωγή έργου, ωφέλιμου για τον πολίτη, την κοινωνία, την χώρα.

Μακριά, όμως από τα φώτα της ΔΕΘ και το επικοινωνιακό σόου, υπάρχουν φάροι συνέπειας και αποτελεσματικότητας που δίνουν το παράδειγμα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ένας από αυτούς.

Σε περίοδο οικονομικής ασφυξίας υλοποιεί χωρίς φανφάρες έργα που χρειάζεται ο τόπος.

Με σχέδιο, με πρόγραμμα, με αποφασιστικότητα. Με αντίληψη των καταστάσεων και αξιοποίηση των πόρων, ευρωπαϊκών και εθνικών.

Μοιάζει με τον ακούραστο δρομέα σε ένα ατέλειωτο μαραθώνιο.

Στη Μαγνησία τα παραδείγματα είναι πολλά. Όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο αναβαθμίζεται. Χώροι άθλησης, πρόληψης, εκπαίδευσης και έρευνας δημιουργούνται. Νέες υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την αστική ανάπλαση γίνονται. Η Υγεία θωρακίζεται με εξοπλισμό και κτίρια.

Ο κατάλογος των έργων με υψηλούς προϋπολογισμούς, ενδεικτικούς της εμβέλειάς τους, είναι μακρύς.

Και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το επεξεργασμένο σχέδιο, την επιμονή και την πίστη στο στόχο, την κατάλληλη τεχνογνωσία.

Αυτά τα στοιχεία πρέπει να χαρακτηρίζουν μια κυβέρνηση για να αλλάξει πραγματικά σελίδα η χώρα.

Μια κυβέρνηση που μέσα στην κρίση θα έπρεπε ήδη να τρέχει 100αρι και όχι να προσπαθεί να κάνει ακόμη μια αποτυχημένη εκκίνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.