Εκχωρούν την ιστορία μας για να μείνουν στις καρέκλες

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Το άσπρο-μαύρο προσπαθούν για ακόμη μια φορά να κάνουν οι κυβερνώντες, αλλά αυτή την φορά όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά και εξοργίζουν. Το ζήτημα του μακεδονικού άγγιξε τις ευαίσθητες πατριωτικές χορδές του κάθε Έλληνα και το αίσθημα ταπείνωσης που ένιωσε με την συμφωνία των Πρεσπών είναι διάχυτο στην ελληνική κοινωνία.
Οι Πρέσπες άνοιξαν μια πληγή που δύσκολα γιατρεύεται. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς κανένα ίχνος ιστορικής ευθύνης εκχώρησε στους Σκοπιανούς μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και τις συνέπειες αυτής της πράξης θα τις βιώσουμε τα επόμενα χρόνια.
Μετά τα δύο μνημόνια που υπέγραψε άρον-άρον για να μην χάσει την εξουσία η σημερινή συγκυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της κάνοντας αυτό που δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις, να δώσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια.
Σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντιδρά με την καταφανέστατη αυτή ιστορική αδικία.
Προφανώς, γιατί οι απλοί πολίτες γνωρίζουν αυτό που δεν κατανοούν οι κυβερνώντες. ότι δηλαδή στην οικονομία τα πράγματα αλλάζουν, όμως στις συμφωνίες με άλλα κράτη για διπλωματικά θέματα, οι υπογραφές μένουν για πολλά χρόνια.
Όσο δε για τους ΑΝΕΛ αποτελούν ήδη την επιτομή του τραγελαφικού. Οι αποχωρήσεις των απογοητευμένων από την συμφωνία στελεχών τους είναι μόνο μία ένδειξη της δημοσκοπικής εξαΰλωσης του κόμματος που έχει κάνει την κωλοτούμπα επάγγελμα και προσπαθεί να διασωθεί από την εξαφάνιση ανακαλύπτοντας πάλι συνωμοσίες με τις οποίες όμως γελούν ακόμη και οι πέτρες.
Και αυτά είναι τα επίχειρα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.
Η Ν.Δ. έκανε το χρέος της. Κατέθεσε πρόταση μομφής για να μην περάσει η επαίσχυντη αυτή συμφωνία. Και έχει διαμηνύσει σε όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα την ψηφίσει, όταν έρθει στην Βουλή.
Λόγια ξεκάθαρα, λόγια με εθνική συνείδηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.