Εμβολιασμός κατά της COVID-19

Γράφει ο Παντελής Πολυχρονόπουλος *

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα για την διαδικασία του εμβολιασμού θα ήθελα να σας μεταφέρω την προσωπική εμπειρία μου και κάποιες σκέψεις.
Όταν άνοιξε η εφαρμογή για τα ραντεβού για την ομάδα 60-64 την επισκέφθηκα και βρήκα το προκαθορισμένο ραντεβού που υπήρχε. Δεν γνωρίζω τον τρόπο που αυτά έχουν προκαθοριστεί, αλλά για μένα ήταν την Τρίτη 16-2-2021 για το Κ.Υ. Βελεστίνου. Έκανα αποδοχή του ραντεβού και άμεσα ενημερώθηκα με sms και mail με τις σχετικές πληροφορίες καθώς και με έναν κωδικό που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αν ήθελα να αλλάξω την ημερομηνία. Πράγματι έκανα χρήση του κωδικού και άλλαξα το ραντεβού για την Πέμπτη 18-2-2021. Άμεσα η αλλαγή επιβεβαιώθηκε με sms και mail που έλαβα.
Εδώ τώρα υπάρχουν οι δίκαιες διαμαρτυρίες ότι τα δύο κέντρα που προσφέρονται είναι τα Κ.Υ. Βελεστίνου και Ζαγοράς. Να επισημάνω ότι δεν λέει κανείς να μην είναι αυτά εμβολιαστικά κέντρα, αλλά να υπήρχαν και άλλα, ώστε να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος και ο εμβολιασμός να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα διορθωθεί και φυσικά να βρεθεί και μια λύση για τα άτομα που δεν μπορούν μα μετακινηθούν.
Βέβαια να σημειώσουμε ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα στους υγειονομικούς να κάνουν το εμβόλιο μέσα στα πόδια τους και μάλιστα με το «καλό» εμβόλιο τα ποσοστά, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, είναι τραγικά. Σήμερα διάβασα στον τύπο για 5 περιστατικά στο Νοσοκομείο του Βόλου χωρίς να γίνεται αναφορά αν είχαν κάνει το εμβόλιο ή όχι. Προσωπικά δεδομένα?? Ας μην επεκταθώ νομίζω είναι κατανοητό τι θέλω να πω.
Την Πέμπτη λοιπόν το πρωί ξεκίνησα από τον Βόλο για το Κ.Υ. Βελεστίνου και λίγο το άγχος μήπως αργήσω λίγο και το ότι οι οδηγίες έλεγαν να είμαστε ένα τέταρτο νωρίτερα έφτασα καμιά ώρα νωρίτερα. Τελικά το ίδιο μάλλον είχαν κάνει και οι προηγούμενοι και έτσι με δέχτηκαν αμέσως. Η όλη διαδικασία κράτησε τρία τέταρτα (περιμένεις μετά τον εμβολιασμό ένα τέταρτο και συμπληρώνεις ένα χαρτί πριν).
Υπήρχε προσωπικό που σου δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας το οποίο ήταν πλήρως εξυπηρετικό και πρόσχαρο. Τους ευχαριστώ και εύχομαι να είναι υγιείς στο δύσκολο έργο τους. Εντύπωση μου έκανε και η άμεση σχέση που είχαν με όσους έρχονταν για άλλους λόγους και επίσης εξυπηρετούνταν άμεσα.
Μπράβο και τα συγχαρητήρια του απλού πολίτη.
Τελικά τι παρενέργειες έχει? Φυσικά σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικές.
Σε εμένα, δώδεκα ώρες μετά μου έφερε ελαφρά συμπτώματα γρίπης με κάποια δέκατα και μια ενόχληση στο χέρι, εκεί που έγινε το εμβόλιο. Σαράντα οκτώ ώρες μετά δεν υπάρχει κάτι. Για την ακρίβεια πρώτα υποχώρησαν τα συμπτώματα της γρίπης και μετά επανήλθε το χέρι.
Περιμένω τον Μάη να κάνω και την δεύτερη δόση και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχουν παρενέργειες ώστε κάποιος να φοβηθεί για κάτι.
Αυτή την στιγμή αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι ο εμβολιασμός.
Φυσικά είναι πολλά που πρέπει να συζητηθούν και να διορθωθούν.
Ακόμα είμαστε στην αρχή αλλά έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε.
*
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.