ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ με όραμα και λογισμό! (44 χρ. Κατοχής)

(Στους Μαθητές μου που ονειρεύονται και δεν βολεύονται)

Αδέλφια Μακεδόνες, είμαστε εδώ (στο Συλλαλητήριο της 6ης Ιουνίου) αλληλέγγυοι στις εύλογες ανησυχίες σας για το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας και ουσιαστικά των αξιών και ιδεωδών της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας!

Είμαστε εδώ ως Ενεργοί Πολίτες, που εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας και διαφυλάττουμε τα δικαιώματά μας! Είμαστε εδώ, όχι από εθνικισμό ή εθνική αλαζονεία, αλλά πατριωτική συνείδηση – αντίσταση, την οποίαν αντλούμε με σεβασμό και αγάπη μέσα από τους διαχρονικούς αγώνες του λαού μας!

Αδέλφια, για να προλάβουμε το εύκολο ανάθεμα, πλειοδοσία πατριωτισμού δεν επιτρέπουμε σε κανένα, περισσότερο δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας. Τον δικαιούνται, τον κατέκτησαν Εκείνοι που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα ιδανικά, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου. Τον δικαιούνται οι Μακεδονομάχοι. Εμείς, όμως, ως Ενεργοί Πολίτες, με θάρρος θα λέμε τη γνώμη μας και θα εκφράζουμε τις ανησυχίες μας, ως ελάχιστο χρέος στην Πατρίδα που μας ανάγιωσε! Και της Ιστορίας μας που είμαστε φορείς αλλά και συνεχιστές της διαχρονικής Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας.

Όπως της Μακεδονίας μας που είναι το χρυσό κομμάτι της ελληνικής γης, όπως το μαρτυρούν τα ονόματα που όλα ανεξαιρέτως ήταν ελληνικά, οι ιωνικοί κίονες, οι δωρικοί ναοί, τα θέατρα όπου ηχούσεν η ελληνική λαλιά και αντηχούσεν το πανελλήνιο ιδεώδες, η ελληνική γραφή, τα Στάγειρα που αντιλαλούν Αριστοτέλη, ο Μέγιστος Αλέξανδρος, που με όργανο την «ελληνική λαλιά» μετέφερε τον ελληνικό πολιτισμό στα βάθη της Ασίας.

Με γνώμονα την ρήση του Σοφοκλή,

«ενταύθα μέντοι πάντα τανθρώπων νοσεί
κακώς όταν θέλωσιν ιάσθαι κακά».
(Σοφοκλής, Αλεάδες)
ΟΛΕΣ οι υποθέσεις νοσούν τότε, όταν θέλουν να γιατρέψουν τα κακά, στην περίπτωσή μας ένα διαχρονικό κακό, με κακό τρόπο.
Διερωτόμαστε, γιατί τόση σπουδή για κλείσιμο του Μακεδονικού; Μήπως τα συμφέροντα και οι πολιτικές σκοπιμότητες, η Αμερική (ΝΑΤΟ) κόπτεται για να βάλει πόδι στα Βαλκάνια και φυσικά από την άλλη Όταν τα συμφέροντα και οι πολιτικές σκοπιμότητες, η Αμερική (ΝΑΤΟ) κόπτεται για να βάλει πόδι στα Βαλκάνια και φυσικά από την άλλη η Ρωσία τρενάρει να σαμποτάρει και πάνω απ’ όλα μήπως το κουκούλωμα σφετερισμού και φανερών η κρυφίων αλυτρωτικών τάσεων!!

Γιατί τόση σπουδή; Και όχι η ίδια σπουδή για το Κυπριακό που εδώ και 44 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής όχι μόνο είναι άλυτο μα καρκινοβατεί, ελέω υδρογονανθράκων! Ποιοι κόπτονται για το κλείσιμο ερήμην του ελληνικού ΛΑΟΥ; Όπως με σπουδή έπραξαν με το «Σχέδιο Ανάν» και εισέπραξαν ένα μεγαλόπρεπο ΟΧΙ από τους Έλληνες της Κύπρου!

«ΟΛΒΙΟΣ όστις ιστορίης έσχε μάθησιν», μας νουθετεί ο άλλος μέγας τραγικός ποιητής μας, ο Ευριπίδης!

Παραχάραξη της ιστορίας είναι η τούρκικη σημαία στον Πενταδάκτυλο. Παραχάραξη της ιστορίας είναι ο σφετερισμός του ονόματος της Μακεδονίας και ο εν δυνάμει αλυτρωτισμός του γειτονικού κράτους.

Αδέλφια, μόνο οι στρουθοκαμηλίζοντες δεν αντιλαμβάνονται ότι το «κλείσιμο» του Σκοπιανού είναι και το πρόκριμα «διακανονισμού» του «Αιγαιοπελαγικού» και όχι μόνο.

Για τούτο σε αυτήν την ηθική αταξίαν που αντί να αμείβει το αγαθόν και να τιμωρεί το κακόν, λειτουργεί ανάποδα τιμωρεί το αγαθόν και αμείβει το κακόν!! Η μόνη επικύρωση της όποιας συμφωνίας είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Αδέλφια, νιώθοντας Κύπριοι, Θράκες, Ηπειρώτες, Αιγαιοπελαγίτες και ειδικά σήμερα Μακεδόνες, για τη μνήμη αυτών που θυσιαστήκαν και με αγάπη γι αυτούς που θάρθουν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό στην Ιστορία μας, και για να τον δικαιούμαστε, ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ έχουμε χρέος να παλεύουμε για τα δίκαια του Ελληνισμού, για την ψυχή μας, για την Μακεδονία μας.

ΑΔΑΜΟΣ Α. ΜΟΥΖΟΥΡΗΣ
Φιλόλογος – Ιστορικός
Πρόεδρος της Ένωσης
Κυπρίων Ν. Μαγνησίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.