Έργα που μεταμορφώνουν το πολεοδομικό συγκρότημα

Γιώργος Καλτσογιάννης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Προγραμματισμός, μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα. Με αυτό το τρίπτυχο η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφαλίζει έργα και δράσεις που θα μεταμορφώσουν τον αστικό ιστό της πόλης αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δημιουργώντας νέες κοινωνικές συνέργειες.

Πριν μερικές ημέρες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε την υλοποίηση 25 έργων με προυπολογισμό 15,1 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπλασης του Βόλου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά στην πράξη την ικανότητα και την τεχνογνωσία της για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος των πολιτών.
Γιατί μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου μπορεί να αλλάξει πρόσωπο και λειτουργικότητα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: Ανάπλαση δημοτικού θεάτρου που εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό, επέκταση πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, δημιουργία νέων δικτύων ποδηλατοδρόμων, διαμόρφωση πλατείας Πανεπιστημίου, ανάπλαση περιοχής του Παλαιού Λιμεναρχείου, διαμόρφωση δημοτικού χώρου στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου-Καισαρείας, δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων και κοινωνικών ομάδων είναι μερικά μόνο από τα έργα και τις πρωτοβουλίες που προβλέπεται να υλοποιηθούν για τον Βόλο και τη Νέα Ιωνία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Πλέον η ευκαιρία που ανοίγεται για την πόλη μας δεν θα πρέπει να πάει χαμένη.
Γι’ αυτό και είναι ανάγκη άμεσα να δημοπρατηθούν τα έργα, ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα.
Σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες εξασφαλίστηκαν πόροι που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ παράλληλα προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών όσο και μετά στο πλαίσιο της δημιουργίας νέων θεματικών δράσεων.
Γιατί οι νέες υποδομές, γεννούν νέες ιδέες που φέρνουν δράσεις και δουλειές. Συγχρόνως ενώνουν περιοχές φέρνοντας πιο κοντά τους ανθρώπους σε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον που θα χαίρεται κανείς να ζει.
Τόνωση τοπικής οικονομίας, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, άρση κοινωνικών ανισοτήτων είναι τα τρία στοιχεία στα οποία στοχεύει μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης του Βόλου με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό να είναι ο εγγυητής της όλης προσπάθειας.
Έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια πόλη πιο ελκυστική, ανοικτή σε νέες ιδέες και ευκαιρίες, σύγχρονη σε υποδομές και δίκτυα που θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.