Έργο πνοής η παράκαμψη του ΧΚ Πηλίου⁩

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης*

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ο υπουργός υποδομών Κωστας Καραμανλής υπέγραψε την υπέρπολύτιμη χρηματοδότηση 4,5 εκ. ευρώ για την εκτέλεση του έργου παράκαμψης του ΧΚ Πηλίου.
Στην Περιφερεια Θεσσαλίας ο Περιφερειάρχης Κωστας Αγοραστός, η Δωροθεα Κολυνδρινη αλλά και εγώ προσωπικά τόσο ως Αντιπεριφερειάρχης αλλά και ως Προεδρος του ΕΟΣ Βολου για οκτώ συναπτά έτη, αγωνιστήκαμε με συνεχείς συσκέψεις με τους συναρμόδιους φορείς και παραστάσεις κυρίως στο υπουργείο περιβάλλοντος αλλά και υποδομών και σήμερα η ανακοίνωση της δέσμευσης του απαιτούμενου κονδυλίου για το έργο, αποτελεί επιβράβευση των κόπων όλων όσων αγωνιστήκαμε προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία για από κοινού ανάπτυξη των ορεινών χωριών του Πηλίου αλλά και του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου. Ο νέος οδικός άξονας θα βελτιώσει το οδικό κύκλωμα του Πηλίου, θα αναβαθμίσει την όδευση Χάνια-Κισσός αλλά και θα δώσει νεα προοπτική στο ΧΚ σε συνδυασμό με το έργο αναβάθμισής του από την Περιφερεια Θεσσαλίας! Θα πρέπει όλοι μας ν αντιληφθούμε ότι τα μεγάλα εμβληματικά έργα υποδομών είναι αυτά που θα δώσουν την ευκαιρία για δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας.
Ζούμε σε μαγευτικό τμήμα της Ελλάδος αλλά και του κόσμου. Ας μην επαναπαυόμαστε στο ατελείωτο φυσικό κάλλος που ούτως ή άλλως μας προσφέρει απλόχερα το συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά ας συνεχίσουμε ν αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των υποδομών που διορατικά οι πρόγονοι μας με κόπο, εθελοντική προσφορά και ανιδιοτέλεια δημιούργησαν. Εντυπωσιάζουν οι εξιστορήσεις των παλαιών ορειβατών για τις άοκνες προσπαθειες δημιουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με την εγκατάσταση του πρώτου συρόμενου το 1953 και του πρώτου εναέριου το 1967-68! Ενώ η διάνοιξη των Χιονοδιαδρομών (πιστών) έχουν τη δίκη τους μοναδική ιστορία. Αξίζει πραγματικά να επενδύουμε στην ιστορία του τόπου, μα πιο πολύ αξίζει να επενδύουμε στους ανθρώπους και να τιμούμε τους κόπους τους!

*Δικηγόρος, π. Αντιπεριφερειάρχης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.