Για ποια αλλαγή αγωνιζόμαστε

Άρθρο των Γρηγόρη Ανδρεάτου, Μανώλη Βλαχοσταμάτη, Ελένης Κουτσιμπού υποψήφιοι του ΚΚΕ(μ-λ)

Σχεδόν όλες τις δεκαετίες της μεταπολίτευσης, η «αλλαγή» (και ενίοτε… «κάθαρση») που τάχα θα ερχόταν για το λαό από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του ρεφορμισμού-συμβιβασμού, που «εγγυόνταν» αυτήν την «αλλαγή» (από την «πραγματική αλλαγή» του 1981 ως τη «μεταβατική κυβέρνηση» του 2015), χρησιμοποιήθηκε ως ένα σημαντικό πολιτικό εργαλείο που υπηρέτησε έναν και μόνο στόχο. Το ροκάνισμα, την υποχώρηση, την αποσυγκρότηση του κινήματος, της εργατικής και λαϊκής πάλης.

Στις σημερινές συνθήκες είναι πιο φανερό από τον ήλιο ότι ακριβώς την αντίστροφη πορεία χρειάζεται ο λαός και η νεολαία. Την πορεία ανάπτυξης της μαζικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, την πορεία συγκρότησης και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των λαϊκών εργατικών δυνάμεων. Αυτήν την αλλαγή αναζητά αντικειμενικά η πλατιά οργή, αυτή είναι η αλλαγή που χρειάζεται ο λαός για να διεκδικήσει ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για να ανοίξει το δικό του δρόμο, την επαναστατική του προοπτική για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

Για αυτήν την αλλαγή παλεύει το ΚΚΕ(μ-λ), αυτή είναι η πρόταση που καταθέτει σε λαό και νεολαία, και στην εκλογική μάχη. Απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες αυτής της μάχης έχουμε δύο βασικά στηρίγματα. Πρώτο, τους θετικούς όρους που οι πρωτοβουλίες και η πάλη μας συγκρότησαν μέσα στο λαό και τη νεολαία τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Πρωτοβουλίες και πάλη που βασίστηκαν στις θέσεις μας και ανέδειξαν ρόλο και δυνατότητες στο κίνημα και στη μαζική πάλη, απέναντι σε πρωτοφανέρωτες μέχρι τώρα δυσκολίες. Δεύτερο, τη μαζική οργή λαού και νεολαίας που βγήκε σαν πλημμύρα στην επιφάνεια με το έγκλημα των Τεμπών. Οργή που είναι παρούσα και θα είναι ενεργή και την επόμενη μέρα. Το δίκιο των μαζών που αναζητά διέξοδο στη μαζική πάλη, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη.

Όταν η φτώχεια και η εξαθλίωση απλώνεται…

Όταν «κανονικότητα» είναι η δουλειά-κάτεργο, οι σκοτωμοί εργαζομένων, η «φυλάκιση» της νεολαίας σε ζωή χωρίς δικαιώματα, η κατάργηση της περίθαλψης, οι μαζικοί πλειστηριασμοί…

Όταν «ασφάλεια» είναι το φούντωμα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, η μετατροπή της χώρας σε πολεμική βάση των φονιάδων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ…

Όταν «ανάπτυξη» είναι τα νέα «Προγράμματα Σταθερότητας» που ετοιμάζουν κιόλας οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ…

Όταν «δημοκρατία» είναι οι διώξεις και η καταστολή σε κάθε αγώνα και αγωνιστή, οι απαγορεύσεις στην απεργία, τη διαδήλωση, τον ταξικό συνδικαλισμό, ενώ τα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα αναδεικνύονται σε πολιτικούς παράγοντες του συστήματος…

Τότε δεν υπάρχει «μικρότερο κακό»! ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους ετοιμάζουν την επόμενη μαύρη μέρα σύμφωνα με τις επιταγές των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους και του ντόπιου κεφαλαίου.

Δεν είναι «απάντηση», αλλά υπόκλιση στη βαρβαρότητα οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες που καλλιεργεί η ηγεσία του ΚΚΕ. Η απάντηση χτίζεται στην πάλη, στην Αντίσταση και την Οργάνωση λαού και νεολαίας!

Αυτήν την κατεύθυνση πάλεψε με συνέπεια και αποφασιστικότητα το ΚΚΕ(μ-λ) όλα τα προηγούμενα χρόνια! Αυτήν την κατεύθυνση προβάλλει και παλεύει και στις εκλογές! Με αυτήν την κατεύθυνση και την «Πρόταση Συντονισμού και κοινής δράσης Αριστερών Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων» που έχει καταθέσει από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη θα συνεχίσει την πάλη του την επομένη των εκλογών!

Αυτήν την κατεύθυνση στηρίζει η ψήφος στο ΚΚΕ(μ-λ)!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.