«Γιατί ξαναζούμε μέρες lockdown»

Πέρυσι τον Οκτώβριο ο κορωνοιός(COVID19) φούντωσε στην Θεσσαλονίκη μετά τις εκδηλώσεις του Αγ.Δημητρίου και για την επέτειο της 28ης Oκτωβρίου καθώς και στην πυκνοκατοικημένη Αθήνα και ακολούθησε 2ο καθολικό λοκ νταουν πανελλαδικά με κλείσιμο των σχολείων,των Παν/μιων, των καταστημάτων, με απαγόρευση στις μετακινήσεις και αυστηρά σκληρά πρόστιμα και περιορισμούς ακόμη και στην εργασία και όλα αυτά οδήγησαν σε ρεκόρ θανάτων κοντά 70 την ημέρα σε σχέση με την άνοιξη του 2020(πρώτο λοκ-νταουν), ενώ μέχρι σήμερα οι νεκροί κοντεύουν τους 16.000 με την Ελλάδα να κατέχει Ευρωπαϊκή πρωτιά σε νεκρούς ανά 100.000 πληθυσμό!

Η πανδημία βρήκε ανοχύρωτο το κράτος, η κυβέρνηση επαναπαύτηκε με την επιτυχία του πρώτου λοκ νταουν και δεν έφτιαξε ένα σχέδιο αντιμετώπισης παρά το δήθεν επιτελικό κράτος, ούτε άκουγε σε τίποτα και την αντιπολίτευση για ενίσχυση του ΕΣΥ, και της κοινωνίας όταν έχουμε 47δις πακέτο στήριξης από την Ε.Ε! O πρόεδρος των εμπόρων στον Αλμυρό Π.Μπούντης και Αν.Γραμματέας της ΟΕ-ΜΕΘ είχε επισημάνει πέρυσι τον Νοέμβριο σε άρθρο του στο ΛΑΟ του Αλμυρού ‘’Δυστυχώς πριν καλά-καλά σβήσουμε απ’τη μνήμη μας το πρώτο σοκαριστικό lock-down, μπήκαμε στο δεύτερο’’ και αναφέρθηκε στον κλάδο του για ‘’χιλιάδες λουκέτα, χαμένες θέσεις εργασίας, συσσωρευμένα χρέη και οφειλές που δύσκολα θα αποπληρωθούν ‘’. Τώρα τα αδιέξοδα στην κοινωνία και στην οικονομία έχουν μεγαλώσει, εργαζόμενοι συνταξιούχοι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και αδιέξοδο λόγο και της μεγάλης ακρίβειας σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, ηλεκτρικό, φυσικό αέριο, περισσότεροι επαγγελματίες βρίσκονται με συσσωρευμένα χρέη, με λιγότερες εισπράξεις, θέσεις εργασίας και μπροστά σε νέα λουκέτα.

Σήμερα βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας του κορωνοιού και ενώ οι ΜΕΘ έχουν κορεστεί μόλις καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτό το κύμα θα ακολουθήσει σύντομα και ένα 5ο όπως μας είπε πρόσφατα σε δημόσια εκδήλωση στο Βόλο ο Δ/ντης της πνευμονολογικής κλινικής του παν/κου Νοσοκομείου Λάρισας Γουργουλιάνης.Την προσεχή άνοιξη θα είμαστε καλύτερα μας είπε.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΑΝΖΟΥΡΛΙΣΜΟΣ
Ας πάρουμε όμως αυτή την τρομακτική πανδημία σύντομα από την αρχή.

Θυμίζω τις αιτιάσεις και την πολεμική του προέδρου των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ για τον ΠΟΥ,οτι ‘’έκανε πλάτες στους Κινέζους’’ και με κατηγορίες για διαρροή του κορωνοιού απ τα εργαστήρια της ΓΙΟΥΧΑΝ(τα οποία εργαστήρια και οι ΗΠΑ στήριζαν με μεγάλα κονδύλια σε δολλάρια) και που έκοψε τελικά την χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον ΠΟΥ.

Το θέμα μας είναι αν προήλθε αυτή η πανδημία από τα ζώα,τις νυχτερίδες και τα φίδια.. (ή διαρροή του ιου απο τα εργαστήρια..) ή εάν θα έπρεπε οι ισχυροί ηγέτες του πλανήτη να λάβουν εξ’αρχής τα πιο αποτελεσματικά μέτρα όπως θα ήταν να πάρουν τις πατέντες των εμβολίων από τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες,(κάτι που έχει ξαναγίνει),έναντι του αναγκαίου οικονομικού τιμήματος και να δώσουν άμεσα τις πατέντες σε κάθε ενδιαφερόμενη χώρα όπως είναι και η Ελλάδα για να παράγουν γρήγορα όλα τα εμβόλια που χρειάζονται,ώστε να εμβολιαστεί σύντομα και αποτελεσματικά στο 70% ο παγκόσμιος πληθυσμός των 7,5δις του πλανήτη.

Αυτό θα ήταν το σωστό ορθολογικά και υγειονομικά αφού τόσο ο δημοκρατικός πρόεδρος Μπαιντεν μετά τον ανεξέλεγκτο Τραμπ,καθώς και η Μέρκελ υποτίθεται γνωρίζουν πως λειτουργεί ο καπιταλισμός και πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποφασιστικά συντονισμένα και δραστικά και οι ίδιοι.., ως όφειλαν!

Ο Μπαιντεν είπε ένα δειλό ΝΑΙ για τις πατέντες, η Μέρκελ είπε ΟΧΙ,ο Μητσοτάκης είχε βάλλει υπογραφή με τον Ηλ.Μόσιαλο και ο Τσίπρας έγκαιρα σήκωσε και αυτός το θέμα αλλά οι ισχυροί των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών τα άφησαν όλα στις πολυεθνικές φαρμακευτικές γιατί ο τζίρος των εμβολίων είναι πολλά δις έως τρεις δολλάρια και η ανθρώπινες ζωές μπήκαν εξ’αρχής σε δεύτερη μοίρα!

Αποτέλεσμα όλων αυτών των παλινωδιών είναι η μεγάλη καθυστέρηση για τον εμβολιασμό στις φτωχές χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου, οι μεταλλάξεις του κορωνοιού εξαπλώνονται παντού ανοσία αγέλης δεν υπάρχει και επικρατεί ένας παγκόσμιος πανζουρλισμός με νέο διχασμό και καταναγκασμούς στις κοινωνίες από τις κυβερνήσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους.

Ευελπιστούμε παρά την βραδεία κατάσταση για την χώρα μας μετά το 5ο κύμα που αναμένεται την άνοιξη και εάν εμβολιαστούν οι πάνω απο 1.000.000 άνω των 60 και μαζί και οι ηλικιωμένοι που παραμένουν ανεμβολίαστοι η πανδημία να καταλήξει ενδημική νόσος όπως είναι η γρίπη και να αντιμετωπίζεται εποχικά.

Αλμυρός 31 Οκτωβρίου 2021

Μετα τιμής

Χρήστος Τσιοκάρας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.