«Η Άλλη Μεριά στο στόχαστρο της ΔΕΥΑΜΒ»

Του Γιάννη Γκουντέλια, Πρώην Αντιδήμαρχου δημοτικών ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας

Μεγάλη αγανάκτηση αλλά και φόβος επικρατεί μεταξύ πολλών κατοίκων της Άλλης Μεριάς ιδιαίτερα μετά τη φονική πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών, βλέποντας εδώ και ένα μήνα τις βρύσες στις αυλές τους να έχουν στερέψει. Το χωριό εδώ και 35 χρόνια έχει δύο δίκτυα (ύδρευσης και άρδευσης) με υδρόμετρα και χρεώσεις με τιμολόγηση ανά κυβικό στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Το σύστημα αυτό θεωρείται πανελλήνια πρωτοτυπία διαχείρισης και οικονομίας των νερών της περιοχής είτε πρόκειται για καλής ποιότητας πόσιμο νερό για ύδρευση είτε χαμηλής ποιότητας μικρών πηγών και γεωτρήσεων για άρδευση.

Η ΔΕΥΑΜΒ από το τέλος Ιουνίου, εκτελώντας έργα αυτοματισμού των δεξαμενών ύδρευσης χωρίς καμιά ενημέρωση του τοπικού συμβουλίου και των κατοίκων χρησιμοποίησε δεξαμενές και μέρος του δικτύου άρδευσης για την ύδρευση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτών των ενεργειών.

Έτσι φτάσαμε, κυρίως στις συνοικίες Αγίων Αποστόλων και Αγίου Ιωάννου, δηλαδή σε ένα μεγάλο μέρος του οικισμού, να μην υπάρχει νερό ούτε για κήπους ούτε για πυρόσβεση. Το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΜΒ έχει δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα χωρίς ως τώρα να δοθεί καμιά λύση. Κάτοικοι που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν σε υπηρεσιακό παράγοντα της ΔΕΥΑΜΒ, αντιμετωπίστηκαν με ειρωνείες και τσαμπουκά κατά το πρότυπο της δημοτικής αρχής Μπέου. Στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας των Αγίων Αποστόλων καταγγέλθηκε η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος όπως έλλειψη νερού για πυρόσβεση στην καρδιά του καλοκαιριού, μη καθαρισμός χόρτων δύο οικοπέδων εντός οικισμού εκτάσεως εφτά και έξι στρεμμάτων και άλλων μικρότερων, ακαθάριστα ρέματα, μη λειτουργία των τεσσάρων γεωτρήσεων εδώ και πέντε χρόνια, εγκατάλειψη μικρών πηγών κ.λ.π.

Αντιπροσωπεία κατοίκων θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ για να εκφράσει τη διαμαρτυρία των μιας και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου δηλώνει αναρμόδιος γι’ αυτά τα ζητήματα.

Είναι προφανές πλέον ότι η δημοτική αρχή Μπέου αδιαφορεί για τα προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων όπως ύδρευση, άρδευση, πυροπροστασία, συντήρηση υποδομών, προσβασιμότητα, πολιτισμός, υλοποίηση σημαντικών έργων οδοποιίας κ.λ.π. ενώ αρέσκεται σε μικροπαρεμβάσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.