Η κυβέρνηση της ΝΔ εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Απ΄την Οργάνωση Βάσης του ΜέΡΑ25 Μαγνησίας

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πρόσχημα ότι πατάσσουν την φοροδιαφυγή, έχουν ξεκάθαρο στόχο να εξοντώσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από το νέο φορολογικό νόμο.
Αδιαφορούν πλήρως για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πολιτικής τους και προχωρούν ακολουθώντας τυφλά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πραγματικός στόχος τους είναι να στηρίξουν τις μεγάλες επιχειρήσεις που κατά βάση είναι ξένων συμφερόντων.
Και για να πετύχουν τα παραπάνω δεν τους νοιάζει ακόμα κι αν προκαλέσουν στην ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση και στην ελληνική κοινωνία, ακόμα βαθύτερη οικονομική ύφεση και μεγαλύτερη διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Για να τα προχωρήσουν τα παραπάνω κρύβονται πίσω από το «επιχείρημα» ότι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν κι αυτό επιβαρύνει τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Η ΝΔ προσπαθεί δηλαδή και πάλι να δημιουργήσουν κοινωνικούς αυτοματισμούς και να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία. Ελεύθεροι επαγγελματίες απέναντι στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους κ.ο.κ.
Αν ήθελαν όμως να περιορίσουν έως και να εξαλείψουν τη φοροδιαφυγή (η οποία ναι υπάρχει, γιατί διαφορετικά δεν αντέχει κανένας να τα βγάλει πέρα) θα υιοθετούσαν μια διαφορετική πολιτική, που θα περιλάμβανε:
• δίκαιο φορολογικό σύστημα, που να μπορεί πράγματι να το αντέξει ο κάθε επαγγελματίας
• μείωση του ΦΠΑ από 24% ώστε να μπορεί να το αντέξει ο τελικός καταναλωτής
• υπολογισμό όλων των αποδείξεων αποδείξεις για τη δημιουργία αφορολόγητου
• φορολογικού συστήματος με βάση τα έσοδα – έξοδα
• κλιμακωτή φορολόγηση ώστε όσοι πραγματικά κερδίζουν πολλά να φορολογούνται και περισσότερο
Με τα παραπάνω απλά μέτρα, δεν θα υπήρχε λόγος κάποιος να φοροδιαφύγει και η οικονομική δραστηριότητα θα λειτουργούσε απολύτως ομαλά, προς όφελος όλων.
Τώρα όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ πρώτα εξώθησε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο αδιέξοδο εξαναγκάζοντάς τους και σε φοροδιαφυγή, προκειμένου να επιβιώσουν. Στη συνέχεια ήρθε με το νέο φορολογικό νόμο να τις «σκοτώσει», παίζοντας δήθεν το ρόλο της κυβέρνησης που κυνηγάει τη φοροδιαφυγή προς όφελος της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα όμως η ΝΔ εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα συμφέροντα κόντρα σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Για αυτό το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών πρέπει να αντιδράσει στο φορολογικό νόμο της ΝΔ, ώστε να ανατραπεί. Διαφορετικά τα λουκέτα θα πέφτουν κατά ριπάς.
Ως ΜέΡΑ25 θεωρούμε ότι αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως κοινωνία πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με αυτό το φορολογικό έκτρωμα, που ικανοποιεί τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κι αυτό γίνεται μέσα από ενεργητική στάση κι όχι με την απάθεια και την απογοήτευση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.