Η παράκαμψη της Ζαγοράς

Γράφει η Μαρία Σαμαρά επικεφαλής «Κίνησης Ενότητας Ζαγοράς-Μουρεσίου»

Πέρασαν πέντε χρόνια και ούτε ένα λιθαράκι δεν έχει μπει για την παράκαμψη της Ζαγοράς, ένα έργο αναπτυξιακό που θα βελτίωνε την καθημερινότητα των δημοτών και θα προσφέρει οικονομική και κοινωνική υπεραξία.
Η παράκαμψη της Ζαγοράς, η δημιουργία δηλαδή ενός περιφερειακού δρόμου αποτελεί αίτημα που όλο και πιο επιτακτικά ζητούν τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επισκέπτες.
Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα αποφορτιστεί από τον κυκλοφορικό φόρτο σε σημαντικό βαθμό η Ζαγορά. Επίσης οι κάτοικοι της περιοχής, οι επαγγελματίες, οι αγρότες καθώς και οι επισκέπτες που θέλουν να μεταβούν στο Χορευτό, αλλά και σε άλλα σημεία, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να εισέρχονται στην Ζαγορά με τον στενό σε πολλές περιπτώσεις δρόμο που δυσκολεύει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση, βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, πιο άμεση παράδοση των εμπορευμάτων είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που θα εξασφάλιζε η παράκαμψη της Ζαγοράς.
Ωστόσο παρά τις υποσχέσεις τίποτα δεν έχει γίνει για το συγκεκριμένο έργο.
Η ευθύνη βαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την σημερινή Δημοτική Αρχή που σε ακόμη ένα μείζονος σημασίας θέμα στάθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων, παρέμεινε αδρανής, απαθής, ανίκανη να διεκδικήσει και να δρομολογήσει εξελίξεις και καταστάσεις.
Πού ήταν η δυναμική του Δήμου για να δημιουργήσει δεδομένα υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του τόπου μας; Πουθενά.
Το αποτέλεσμα της απερίγραπτης στάσης του ήταν το έργο να μην βρίσκεται σε κανένα σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί άμεσα.
Για την δημοτική μας παράταξη την «Κίνηση Ενότητας» η παράκαμψη της Ζαγοράς είναι μεταξύ των έργων προτεραιότητας για τα οποία άμεσα θα ενεργήσουμε με των ανάληψη των καθηκόντων μας και θα πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και αρχίσουν οι εργασίες.
Θα απευθυνθούμε δυναμικά και στοχευμένα προς όλους τους αρμόδιους, ώστε επιτέλους να ξεκινήσουν οι εργασίες για την παράκαμψη και να μην ακούμε μόνο για συσκέψεις και μελέτες.
Οι κάτοικοι της Ζαγοράς, του Ανατολικού Πηλίου θέλουν έργα αναπτυξιακά, έργα που θα τους οδηγήσουν στο μέλλον και την καλύτερη καθημερινότητα και όχι να ακούν μόνο υποσχέσεις και φιλικά κτυπήματα στην πλάτη που δεν καταλήγουν πουθενά, παρά μόνο στην κοροϊδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.