Η σημερινή κυβέρνηση δεν νοιάζεται για το μέλλον της πόλης μας

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης π. αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακός σύμβουλος

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης ανακοίνωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με την οποία η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών αναστελλόταν μέχρι νεωτέρας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Λάρισα, όπου βρέθηκε, ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός για την μετακίνηση της στρατιωτικής μονάδας θα υλοποιηθεί κανονικά.
Επομένως, όλα όσα υποστήριζαν οι κυβερνητικοί βουλευτές και άλλοι που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ότι η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας δεν θα γίνει, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Μάλιστα στην τελευταία του δήλωση ο υπουργός δεν έκανε καμία αναφορά και για ισοδύναμο, δηλαδή να έρθει στον Βόλο μια άλλη στρατιωτική μονάδα με αντίστοιχη οικονομική δυναμική που αποτελεί αίτημα των φορέων.
Δεν χρειάζεται να ακούσουμε κάτι άλλο για να καταλάβουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για την πρόοδο του τόπου μας.
Σε μια πόλη με υψηλή ανεργία και απουσία επενδύσεων, είναι τουλάχιστον ανεδαφικό να προχωρείς στην μετακίνηση μιας στρατιωτικής μονάδας που αποφέρει στην πόλη μέχρι και 20.000.000 ευρώ ετησίως, ενώ με την αποχώρησή της κινδυνεύουν να κλείσουν δεκάδες επιχειρήσεις, ιδίως στην Νέα Ιωνία.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν ακούει τους τοπικούς φορείς. Δεν νοιάζεται για τις φωνές της τοπικής κοινωνίας.
Είναι δεδομένο πως όλοι εμείς που βρεθήκαμε στο Μεταξουργείο πριν μια εβδομάδα και στείλαμε το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε τον Βόλο να δεχτεί ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα, θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για να δώσουμε τον αγώνα για την διασφάλιση των συμφερόντων της πόλης μας.
Είναι επίσης ξεκάθαρο πως μόνο με μια κυβέρνηση της Ν.Δ. ο τόπος αυτός έχει ελπίδες να πάει μπροστά. Μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που θα αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και θα τις στηρίζει για να ανακάμψουν από την δεκαετή οικονομική κρίση. Με τον διάλογο, με το σχέδιο, με την προσήλωση για ένα καλύτερο μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.