Οι συνταξιούχοι στον δρόμο του αγώνα

Γράφει ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς- Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του συνδυασμού «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ»

Οι συνταξιούχοι βίωσαν ακόμη μία μεγάλη κοροϊδία και ταπείνωση στην περίοδο του μνημονιακού ζόφου. Άκουσαν στις 7 Μαϊου τον Τσίπρα στη συνέντευξη τύπου του Ζαππείου να τους προσφέρει λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαϊου φιλοδώρημα που το βάφτισε 13η σύνταξη. Οι βάρβαρες αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που τα δέκα τελευταία χρόνια έχουν τσακίσει ό,τι με αγώνες και θυσίες κέρδισαν και πλήρωσαν οι συνταξιούχοι επί δεκαετίες, δεν μπορούν να ξεχαστούν και να ισοσκελιστούν με χαρτζιλίκια. Ούτε μπορούν να γίνουν άλλοθι για τις προεκλογικές ανάγκες της σημερινής καθεστωτικής κυβέρνησης για την συνέχιση των ίδιων θανατηφόρων πολιτικών. Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Τσίπρας κινούνται στην τακτική «σου έχω πάρει πρώτα το σπίτι και μετά σου κάνω δώρο ένα καναπέ, μία καρέκλα, για να κάθεσαι», όπως επισήμανε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της, και στις πρακτικές των μνημονιακών καθεστώτων «σου παίρνω εκατό, σου δίνω ένα». Έχουν στόχο να υπηρετήσουν ακριβώς αυτές τις πρακτικές που και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί. Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να χειροκροτήσουν κανένα και να του δώσουν το συγχωροχάρτι που επιζητά. Ακόμα και αυτά τα 300 έως 500 ευρώ που θα δοθούν σε κάθε συνταξιούχο, προέρχονται από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, τις περικοπές και την άγρια φορολογία που έχει επιβληθεί με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψήφισαν και εφάρμοσαν. Είναι αστείο να πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι με την χορήγηση της πιο πάνω ευτελούς προεκλογικής παροχής θα ισοσκελίσουν στη συνείδηση των συνταξιούχων τα εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ που ληστρικά άρπαξαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις σαρωτικές περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, των δώρων, του ΕΚΑΣ και τόσα ακόμα που τους έχουν αφαιρέσει. Όπως:
– Από τα 230 ευρώ μηνιαίως σε 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους που μειώθηκε το εισόδημα τους από την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
– Από τα 100 μέχρι 150 ευρώ μηνιαίως που μειώθηκε το εισόδημα σε 500.000 συνταξιούχους από τον επανυπολογισμό της επικουρικής σύνταξης από τον Ιούνιο του 2016.
– Από τα 30 έως 50 ευρώ από την αύξηση της συμμετοχής που επιβλήθηκε στην υγεία.
– Από την μείωση των συντάξεων χηρείας κατά 20% έως 30% που παρά την νέα τροπολογία εξακολουθούν να είναι μειωμένες.
– Από τις μεγάλες περικοπές με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012, την κατάργηση των δώρων εορτών, την μείωση του εφάπαξ και τόσα άλλα.
Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν σε όλο τον εργάσιμο βίο τους για να πάρουν επιπλέον την 13η και 14η σύνταξη ολόκληρη. Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν, δεν χαρίζουν. Ο αγώνας τους συνεχίζεται αδιάκοπα, στους δρόμους και στις αίθουσες των Δικαστηρίων, γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν από τα νόμιμα δικαιώματά τους και την διεκδίκηση όλων όσων εντελώς παράνομα και άδικα τους πήραν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Θα παλέψουν μέχρι την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) και συνολικά της αντιασφαλιστικής – αντισυνταξιουχικής νομοθεσίας. Διεκδικώντας όλα τα αιτήματά τους για αξιοπρεπείς συντάξεις, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα για όλους, κατάργηση της αφόρητης φορολογίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.