Ματθαίος Δραμητινός : Πρωτοβάθμια περίθαλψη, πρωτοβάθμια εγκατάλειψη: Μέρος 2ο

Κέντρα υγείας ημιαστικού τύπου. Η μόνιμη ρεζέρβα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ. Συνεχίζοντας τις επισκέψεις στις μονάδες υγείας της Μαγνησίας, επισκεφθήκαμε τις δομές και συζητήσαμε με γιατρούς και νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας της Αργαλαστής και του Αλμυρού. Δύο νευραλγικά Κέντρα Υγείας με ιστορία και με χρόνια προσφορά. Στην πανδημία σήκωσαν όλο το βάρος στην περιφέρεια και ήταν από τα βασικά εμβολιαστικά κέντρα.

 

Λίγοι μόνιμοι γιατροί, και οι αγροτικοί, όλοι με το άγχος που θα είναι αύριο, μια και οι μετακινήσεις είναι ο κανόνας, ειδικά τους θερινούς μήνες. Εφημερίες στο νοσοκομείο Βόλου, Λαμίας και πολυήμερες μετακινήσεις στα νησιά. Αρκετοί από τους υπηρετούντες εκεί είναι σε μόνιμη βάση στο νοσοκομείο Βόλου. Στην Αργαλαστή έμειναν με 4 νοσηλεύτριες, μη μπορώντας να καλυφθούν οι καθημερινές βάρδιες.

 

Στον Αλμυρό δεν υπάρχει ασθενοφόρο και οι οδηγοί είναι συμβασιούχοι με ότι σημαίνει αυτό με τις περιοδικές ελλείψεις. Μέγα θέμα το κτηριακό με τα κακοσυντήρημενα παλαιά κτήρια, γεμάτα υγρασία αι κακοτεχνίες.

 

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την πρωτοβάθμια περίθαλψη περιλαμβάνουν:

  • Ένα νέο Πλήρες δίκτυο ΠΦΥ με ΚΥ αστικού και ημιαστικού τύπου.
  • ΤΟΜΥ και οικογενειακός γιατρός για όλους τους πολίτες.
  • Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Πρόληψη, οδοντιατρική κάλυψη, σχολική υγεία και διασύνδεση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα κέντρα ψυχικής υγείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.