Μπάμπης Ζάχος: Έργα με λόγια

Για μια ακόμη φορά είχαμε αρκετές εξαγγελίες έργων από την περιφέρεια Θεσσαλίας σε Δήμους, μεταξύ αυτών και ο Βόλος. Και βέβαια είναι καλοδεχούμενα μιας και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο. Ωστόσο, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι για την περιοχή μας δεν έγινε καμία αξιολόγηση, ούτε ιεράρχηση αναγκαιότητας για το καθένα από αυτά.

Συγκεκριμένα, για το περιβόητο έργο της ολοκλήρωσης του Περιφερειακού, ούτε λέξη από κανέναν, ούτε της Περιφέρειας, ούτε του Δήμου, πολύ δε περισσότερο ούτε καν αναφορά για την πολυσυζητημένη παράκαμψη Αγριάς, αν λάβουμε δε υπόψη ότι στο εσωτερικό της Θεσσαλίας δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό χωριουδάκι που να έχει την κίνηση όλων των τροχοφόρων εντός του ιστού, όπως γίνεται στην όμορφη κωμόπολή μας, που δέχεται όλο το συγκοινωνιακό φορτίο, μην έχοντας ούτε ένα parking για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους να τα σταθμεύουν πάνω στα πεζοδρόμια, με ότι αυτό συνεπάγεται, καταλαβαίνει και ο πιο αφελής τι προηγείται.

Μα δεν ακούμε ούτε κουβέντα για κάποιο χρονοδιάγραμμα για την λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος έρχεται προς ανιαρή συζήτηση μόνο προεκλογικά με τις υποσχέσεις να διαδέχεται η μία την άλλη και μετά όλα να αποδεικνύονται λόγια του αέρα. Να θυμίσω την προεκλογική δήθεν συμφωνία της δημοτικής αρχής με τον ΟΣΕ για αξιοποίηση του τεράστιου αυτού χώρου, όπως να θυμίσω την δέσμευση του Περιφερειάρχη ότι τώρα που ανέλαβε η περιφέρεια την αρμοδιότητα για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού.

Κάθε μέρα, ειδικά αυτό τον καιρό, τα αυτοκίνητα όλων όσων κατευθύνονται από Βόλο προς Αγριά “λούζονται” από αλμύρα της θάλασσας στο παραλιακό μέτωπο, η κατάσταση είναι πλέον τραγική και οι ιθύνοντες κάνουν λόγο για πλατείες και πάρκα, ρίχνοντας μάλλον στάχτη στα μάτια. Και μιας και μιλάμε για παραλία, κρίθηκε πιο αναγκαίο το έργο της οδικής σύνδεσης των παράλιων της Λάρισας με το Αν. Πήλιο και εδώ η αναγκαιότητα πλησιάζει την αφέλεια.

Μίλησαν από την περιφέρεια για καθαρισμό υδατορεμάτων και ναι, καθάρισαν το ρέμα Ματσάγγου, όχι όλο, αλλά μέχρι εκεί που υπάρχει επισκεψιμότητα περιπατητή.

Για το χαρτογραφημένο υδατόρεμα των Αγίων Αποστόλων και του βορεινού Βρύχωνα, που πλημμυρίζουν την Αγριά στα ισχυρά φαινόμενα, όπως το 2006 και το 2009, απολύτως τίποτε.

Κύριοι, η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Αν είναι να έρθετε στην περιοχή μας, αλλάξτε ατζέντα συζήτησης ή ελάτε για ωραίο τσιπουράκι στην όμορφη παραλία μας, που φροντίζουν να την καθαρίζουν καθημερινά από αυτά που βγάλει η θάλασσα με τον νοτιά, οι φιλόξενοι καταστηματάρχες, οπότε κανείς μετά δεν θα παίρνει στα σοβαρά τα όσα μπορείτε να αραδιάζετε μεταξύ ποτού και θαλασσινού μεζέ και για την ολοκλήρωση και σύνδεση με την Ε65 και για την Ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας ως και την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου του Πηλίου. Ως τότε στην υγειά σας…

 

Υ.Γ. 1  Καλές Γιορτές κ σε όλους τους Βολιώτες που θα ξεφαντώσουν με το εορταστικό πρόγραμμα  του Δήμου που δείχνουν ότι αγαλλιάζονται, έτσι ώστε να χαλαρώσουν και να σκέπτονται ωριμότερα, όταν αυτό χρειαστεί.

Υ.Γ.2 Όλα τα προαναφερόμενα  θα μπορούσαν να αναρτηθούν κ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που λατρεύουν ορισμένοι των αιρετών να ποζάρουν ανά πάσα στιγμή!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.