«Να διαχωρίσουν την θέση τους δημοσίως»

Γράφει ο Μαρμαράς Γιάννης

Φυσικός, πρώην αντιδήμαρχος Ιωλκού, πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Ανακασιάς για την στάση της Δημοτικής Αρχής, υποψήφιος με τον συνδυασμό του Νίκου Παπαπέτρου.

 

Διάβασα χθες Τρίτη 8 Αυγούστου σε τοπική εφημερίδα ρεπορτάζ από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών με τα άσχημα αποτελέσματα για την περιοχή. Θα περίμενα να διαβάσω τοποθετήσεις από όλες τις κατευθύνσεις για το τι έφταιξε, να αναλάβει καθένας το μερίδιο της ευθύνης του και να καταθέσει ο καθένας τις προτάσεις του για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Αντί αυτού, για μια ακόμη φορά, επικράτησε κλίμα «πεζοδρομίου» από τον δήμαρχο της πόλης, εκτοξεύοντας ύβρεις προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Χαρακτηρισμοί όπως «κοπρίτες», «πολιτικοί απατεώνες» και « επιστήμονες του κώλου» είναι μερικοί από αυτούς, όπως μεταφέρει η δημοσιογράφος του ρεπορτάζ.

Είναι άξιο απορίας πως ο πρώτος πολίτης της πόλης αυτής εκφράζεται δημοσίως για τουλάχιστον 61 πτυχιούχους πανεπιστημίου (πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, γιατρούς, δικηγόρους, κ.α), που είχαν το θάρρος να εκφράσουν με την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Παπαπέτρου, την αντίθεσή τους για τον τρόπο διοίκησης και την αποτελεσματικότητα του νυν δημάρχου.

Δεν θα επικεντρωθώ στην γνωστή στον κόσμο συμπεριφορά του δημάρχου, αλλά στην στάση όσων συμπορεύονται με αυτόν και τον στηρίζουν. Θα αναφερθώ σε κάποιους από αυτούς που τους γνωρίζω από πριν και κατά την θητεία μου ( 2019 – 2022 ) στην θέση του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανακασιάς και τους εκτιμώ, παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις είχαμε για θέματα της Ανακασιάς.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Μουλά, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Θάνο Θεοδώρου, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γεώργιο Τόρη και την υπεύθυνη του Γραφείου του Δημάρχου κα Κική Πλαστάρα. Θα ήθελα να τους ρωτήσω αν συμφωνούν με τους χαρακτηρισμούς που εκφράστηκε ο δήμαρχος για τους υποψηφίους του συνδυασμού του Νίκου Παπαπέτρου, μεταξύ των οποίων είναι και ο υποφαινόμενος.

Αν ναι εκφράζω την λύπη μου και την απογοήτευση μου για αυτό. Αν όχι πρέπει, με όποιον τρόπο αποφασίσουν αυτοί, να διαχωρίσουν την θέση τους δημοσίως. Η μη τοποθέτησή τους επί του θέματος ισοδυναμεί με αποδοχή των χαρακτηρισμών. Πέραν τούτων το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε όλους όσους στηρίζουν τον δήμαρχο είτε συμμετέχοντας σε διοικητικές θέσεις του δήμου, είτε είναι απλοί δημότες. Την απάντηση τους ας την δώσουν στην συνείδησή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.