«Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την παιδεία»

Του υποψηφίου δημάρχου Βόλου της ΛΑΣ Αποστόλη Ριζόπουλου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ακόμη ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο για την παιδεία. Το νομοσχέδιο με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», συζητείται Μ. Δευτέρα, με τη κυβέρνηση να ακολουθεί μια συνήθη πια τακτική και άθλια μεθόδευση, φέρνοντάς το προς ψήφιση με κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Η ψήφισή του φέρνει περιορισμό της Γενικής Παιδείας στη Β’ Λυκείου, μετατροπή της Γ’ τάξης σε φροντιστήριο για τις πανελλαδικές και νέες εξεταστικές δοκιμασίες που αυξάνουν τον ανταγωνισμό και την πρόσδεση του Λυκείου στη διαδικασία των εξετάσεων, βάζοντας νέους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Επίσης, νομοθετείται ένα σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων και άλλων αλλαγών στο τοπίο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στα Ιδρύματα της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη, στο πλαίσιο της αλλαγής της «αρχιτεκτονικής» της Ανώτατης Εκπαίδευσης προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Παράλληλα, εντείνονται τα δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές μέσα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, γίνονται βήματα στην αναγνώριση των τίτλων που προσφέρουν τα κολέγια ιδιωτικών πανεπιστημίων, υποβαθμίζοντας τα πτυχία και καταργώντας στην πράξη το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Επίσης ανάμεσα στις άλλες αντιδραστικές αλλαγές, με το άρθρο 225, ανοίγει τον δρόμο για την τοποθέτηση προκάτ νηπιαγωγείων σε Δημοτικά, τα οποία θα μείνουν τουλάχιστον για έξι χρόνια, και μάλιστα προχωρά στην απαράδεκτη ρύθμιση να στήνονται προκάτ για τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά ακόμα και σε Γυμνάσια και Λύκεια!
Παρά την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς οφείλουμε να δώσουμε απάντηση, να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα, χωρίς να εξοντώνει, χωρίς να βάζει ταξικά εμπόδια, για σχολεία που θα διασφαλίζουν τις ασφαλείς συνθήκες και τις παιδαγωγικές – διδακτικές ανάγκες. Για ένα πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που θα δίνει πτυχία με αξία, που θα διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων. Σ’ αυτόν τον αγώνα η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή! Γι’ αυτό στις απόμενες εκλογές, στις κάλπες, κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.