Να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις να αλλάξουμε τη μαύρη σελίδα στο δήμο Βόλου

Του Νίκου Μακρίδη *

Η πενταετία 2014-2019 σημαδεύτηκε από μία ανύπαρκτη δημοτική αρχή που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αντιμετώπισε πλήρως με αδιαφορία τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ η έλλειψη πείρας σχεδιασμού για το μέλλον του Δήμου Βόλου και την αναπτυξιακή του πορεία ήταν αισθητή σε όλους τους συνδημότες. Κανένα όραμα, καμία οργάνωση ,καμία πρόταση για αθλητική και τουριστική ανάπτυξη. Δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή έχει βαθιά σημάδια κόπωσης, αλαζονείας, έλλειψης πολιτισμού και αδιαφορίας.

Ως ευαίσθητος άνθρωπος που επέλεξα να ζω και να εργάζομαι από μικρή ηλικία στο Βόλο, ως ενεργός πολίτης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αναπτυξιακά ζητήματα, αλλά και ως νυν κάτοικος αυτής της πόλης, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος απέναντι σε αυτή την ανυπόφορη κατάσταση.
Θέλω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο να αλλάξουμε τη μαύρη αυτή σελίδα. Είναι επιτακτική ανάγκη ο Δήμος Βόλου να αποκτήσει μια διοίκηση με ήθος με όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο των πολλών και όχι των λίγων.

Θεωρώ ότι ο δημοτικός συνδυασμός ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ με τον υποψήφιο και αυριανό Δήμαρχο Βόλου κ.Απόστολο Παπαδούλη μπορούν να εκφράσουν αυτή την αλλαγή και για το λόγο αυτό αφενός συντάσσομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην ενότητα της αγαπημένης μου Νέας Ιωνίας και αφετέρου καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες να συνδράμουν με τη ψήφο τους για να φέρουμε τη δημοκρατική αλλαγή στο Δήμο μας. Αλλαγή που θα φέρει το όραμα την ελπίδα την ανάπτυξη τη δημιουργία.

Η τοπική αυτοδιοίκηση από τη φύση της χρειάζεται συνεννόηση δημοκρατικούς διαλόγους και συνεργασία. Χρειάζεται όρεξη για δουλειά, διάθεση προσφοράς και γνωρίσματα που θέλω να πιστεύω πως οι συνδημότες μου θα αναγνωρίσουν στο πρόσωπό μου.

Η διαδρομή μου, αθλητική, επαγγελματική, κοινωνική είναι γνωστή στους περισσότερους συνδημότες, αλλά και αντέχει σε ένα διεισδυτικό βλέμμα από όλους. Χρειάζεται να δώσουμε στο Δήμο μας στόχευση οριοθετημένη και να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει, η αξιοσύνη των ανθρώπων που τον κατοικούν .Με προσανατολισμούς εξωστρεφείς και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων πρέπει να συνδράμουμε. Ταυτόχρονα όμως, είναι απαραίτητο να προσφέρουμε υπηρεσίες και συνθήκες, καλύτερες από αυτές που βιώνει σήμερα ο δημότης. Η συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και προσωπικές φιλοδοξίες και έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία και θα στηρίξω με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Στόχος μας είναι η αναβάθμιση και η ανάδειξη του τόπου μας που τόσο ανάγκη το έχει, προς την επίτευξη της οποίας κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων (και κυρίως νέων) στα κοινά, διαλύοντας έτσι την εικόνα της αδράνειας που έχει η σημερινή κοινωνία.
Παλεύουμε λοιπόν όλοι μαζί συλλογικά, για μια αυτοδιοίκηση που έχει σαν όραμα την αναγέννηση της πόλης μας.
Ο ιερός χώρος του Δημοτικού συμβουλίου πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που του αρμόζει μακρυά από αθυροστομίες ,μπραβιλίκια, εκβιασμούς και ψευτοτσαμπουκάδες.

Οι αρχές μου και τα πιστεύω μου είναι εδώ και είναι αυτά που θα μας ενώσουν να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. 
Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές για έναν Δήμο που θέλουμε και αγαπάμε. 
Πρέπει να ζούμε σε έναν Δήμο με σωστή διαχείριση και διαφάνεια.
Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο και έχουμε καθήκον να τον υπηρετούμε με εντιμότητα, σεμνότητα, σοβαρότητα και αγάπη. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για αυτά.

Ζητώ την ψήφο σας διότι με ενδιαφέρει το αύριο της προσφυγομάνας Νέας Ιωνίας, του Βόλου και όλων των δημοτικών ενοτήτων, που δεν μπορεί παρά να ανήκει σε ανθρώπους που έχουν μοναδικό τους στόχο την πρόοδο, την ανάπτυξη, το όραμα, τη δημιουργία.

*Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου στην ενότητα της Νέας Ιωνίας με το συνδυασμό ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.