Ναρκοθετούν την αύξηση του πληθυσμού

Από τον Γ. Καλτσογιάννη Θεματικό αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας

Την ώρα που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο πληθυσμός της χώρας μας μέσα στα επόμενα 15 χρόνια θα μειωθεί μέχρι και 900.000 κατοίκους, ως αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας και της μετανάστευσης λόγω της πολυετούς κρίσης, η κυβέρνηση προχωρεί στην κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων σε ένα μεγάλο τμήμα των τριτέκνων και των πολύτεκνων.
Στο βωμό του γρήγορου κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης για να μην δυσαρεστήσει τους δανειστές, δημιουργεί ταξικούς φραγμούς μεταξύ των οικογενειών χρίζοντας όσους τρίτεκνους και πολύτεκνους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 34.000 ευρώ ως «πλούσιους» και ότι δεν έχουν ανάγκη το επίδομα, ενώ επιφέρει δυσάρεστες ανατροπές και σε άλλους με χαμηλότερα εισοδήματα.
Απροκάλυπτα και δίχως ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας ναρκοθετεί ένα μεγάλο εθνικό στόχο που πρέπει να είναι η αύξηση των γεννήσεων, άρα η επιβίωση του έθνους μας.
Γιατί όσοι είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι θα το σκεφτούν πολύ να κάνουν και άλλο παιδί και όσοι έχουν δύο παιδιά επίσης θα προβληματιστούν για τρίτο παιδί, όταν θα ξέρουν ότι η βοήθεια από το Κράτος θα είναι μηδενική.
Το οικογενειακό επίδομα πέρα από την οικονομική του σημασία εμπεριέχει και ένα ηθικό συμβολισμό, ότι το Κράτος στέκεται αρωγός στις οικογένειες για να μεγαλώσουν τα μέλη τους.
Και το σωστό είναι να παρέχονται σε όλες τις οικογένειες είτε με ένα είτε με περισσότερα παιδιά ως θεμελιώδης διασφάλιση από η πολιτεία.
Όμως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει το αντίθετο μήνυμα αδιαφορώντας για τουλάχιστον 230.000 οικογένειες πανελλαδικές με τρία και τέσσερα παιδιά που από το επόμενο έτος δεν θα λαμβάνουν κανένα επίδομα.
Η απόλυτη κατάντια και ντροπή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.