Οκτώ χρόνια επιτυχιών και ανάδειξης του ορεινού όγκου της Μαγνησίας

Του Γιώργου Καλτσογιάννη, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας

Ο τόπος μας οφείλει να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τις πλούσιες προοπτικές που διανοίγονται μέσα από τα βουνά της Μαγνησίας. Προοπτικές αθλητικές, πολιτιστικές, τουριστικές, κοινωνικές.

Και αυτό τον δρόμο τον έχει ανοίξει εδώ και χρόνια ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Βόλου μέσα από τις αθλητικές του επιτυχίες, τις πολυποίκιλες δράσεις και τις πολύπλευρες παρεμβάσεις του.

Όντας για οκτώ συνεχή χρόνια στον τιμόνι του ΕΟΣ Βόλου είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά να γευτούμε με όλα τα μέλη, τους αθλητές, τους προπονητές, τους γονείς, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σημαντικές επιτυχίες που κατατάσσουν πλέον τον σύλλογό μας στην κορυφή του κλάδου.

Ενδεικτικά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο ΕΟΣ Βόλου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στα αλπικά αγωνίσματα και νέες γενιές αξιόλογων αθλητών βγαίνουν στο προσκήνιο συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων.

Το Ορειβατικό τμήμα που αποτελεί σημαία του Συλλόγου μας δραστηριοποιείται έντονα, κατακτά κορυφές και ανοίγει διαδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μεγάλη είναι η συμβολή του και στη συντήρηση και διάνοιξη των μονοπατιών του Πηλίου.

Το τμήμα της Αναρρίχησης προσφέρει και αυτό στην αθλούμενη νεολαία της περιοχής μας δράση και έντονες συγκινήσεις.

Παράλληλα με την διοργάνωση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου πολλών πανελλήνιων αγώνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλους φορείς τονώσαμε την τοπική οικονομία και φέραμε τον τόπο μας στο αθλητικό επίκεντρο φιλοξενώντας αθλητές και προπονητές που στην συνέχεια έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στην περιοχή τους.

Μετά από οκτώ χρόνια αφήνουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στον ΕΟΣ αλλά και κυρίως στον τόπο, τους νέους που ανακαλύπτουν ξανά το βουνό.
Ο ΕΟΣ Βόλου με την πλούσια ιστορία και αίγλη που οι σημερινοί κληρονομήσαμε από τους παλιότερους, συνεχίζει να είναι ένας πρωταγωνιστής των αθλητικών επιτυχιών, συνάμα όμως και ένας στυλοβάτης στην προστασία και ανάδειξη του ορεινού όγκου της περιοχής μας, τον πολύτιμο αυτό θησαυρό που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο αντλώντας έμπνευση και δύναμη.

Κυρίως όμως ο ΕΟΣ για όλους εμάς που έχουμε την τύχη να τον υπηρετούμε, και μάλιστα από την παιδική ηλικία, είναι η οικογένειά μας, που προσφέρει ανιδιοτελώς κίνητρα για την ζωή και την πρόοδο.

Είναι το ταξίδι μιας ολόκληρης ζωής γεμάτο αξίες και ιδανικά που η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.