Ορθώνουμε ανάστημα! Διαδηλώνουμε αντιπολεμικά- αντιϊμπεριαλιστικά!

Από το ΚΚΕ μ-λ

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, καλούμε το λαό και τη νεολαία να διαδηλώσουμε μαζικά, να διαδηλώσουμε αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά στις 17 του Απρίλη. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να στηρίξουμε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία που πήραν αριστερές οργανώσεις, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες των εργαζομένων και της νεολαίας. Να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας στους γειτονικούς λαούς! Να στείλουμε μήνυμα πως δεν θέλουμε να θυσιαστούμε για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων!
Ψηφίσματα ήδη προωθούνται και στηρίζονται από σωματεία εργαζομένων και συλλόγους της αγωνιζόμενης φοιτητικής νεολαίας. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σε Χανιά και Ηράκλειο, σε Ηγουμενίτσα και στα Γιάννενα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα και στη Λάρισα, στην Ξάνθη, στη Σάμο και στη Μυτιλήνη καλούνται ή προγραμματίζονται διαδηλώσεις, νέες πόλεις μπαίνουν στο αντιπολεμικό- αντιϊμπεριαλιστικό αυτό ραντεβού!
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, βλέπουμε τις περιοχές μας να γίνονται ορμητήρια των φονιάδων, κόμβοι θανάτου σε ένα δίκτυο επιτήρησης και επεμβάσεων ενάντια σε αντίπαλους ιμπεριαλιστές αλλά και εναντίον των λαών μαζί και του δικού μας. Όλη η χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη γίνεται πλατφόρμα των εμπόρων του πολέμου, δολοφονικό εργαλείο των αμερικανοΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών.
Η υπερ-βάση της Σούδας στην Κρήτη αναβαθμίζεται σε βάση – τέρας, από την οποία θα εκκινούν θηριώδη πλεούμενα όπως το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, ώστε οι αμερικάνοι να ελέγχουν και να επεμβαίνουν αποτελεσματικότερα σε Ανατολική Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας γίνονται τα βορινά αγκυροβόλια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας. Το δίκτυο του θανάτου, συμπληρώνουν και μεγαλώνουν, η βάση για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, η αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης στο Άκτιο της Πρέβεζας, οι διευκολύνσεις που παρέχουν στους φονιάδες των ΗΠΑ τα στρατιωτικά αεροδρόμια σε Λάρισα και Ανδραβίδα, το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης που ετοιμάζεται από το ΝΑΤΟ στην Καλαμάτα και ο κατάλογος μακραίνει. Συνάμα ανοίξει ξανά η επικίνδυνη συζήτηση για την αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.
Ένας νέος κύκλος έντασης και δραματικών εξελίξεων έχει ανοίξει στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η ευρύτερη περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές έχουν βαλθεί να κλιμακώσουν την περικύκλωση του στρατηγικού τους αντιπάλου, της Ρωσίας, να εμποδίσουν την διείσδυση του στρατηγικού τους ανταγωνιστή, την Κίνα, και να εκβιάσουν τους ευρωπαίους συμμάχους- ανταγωνιστές σε ευθυγράμμιση με τα σχέδιά τους. Η παγωμένη κρίση στην Ουκρανία αναζωπυρώνεται επικίνδυνα, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική οι πληγές της Συρίας και της Λιβύης παραμένουν ανοιχτές, στα Βαλκάνια συνεχίζεται ο ανελέητος ανταγωνισμός. Στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν μαζευτεί κάθε είδους πολεμικά σιδερικά που είναι έτοιμα να σκορπίσουν τον θάνατο και τη δυστυχία.
Η κυβέρνηση της χώρας με τις πλάτες του ΚΙΝΑΛ και την λεγόμενη «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που γιορτάζει τα 200 χρόνια μιας τυπικής «ανεξαρτησίας», δεν διστάζει να παραδώσει τη χώρα και το λαό βορά στα ματωμένα σχέδια των ΗΠΑ. Προωθεί δυσβάσταχτους εξοπλισμούς (αεροσκάφη Ραφάλ, φρεγάτες κ.α.), αυξάνει την θητεία, καλεί τον λαό και προπαντός τη νεολαία να ματώσει ξανά για τους αμερικανούς. Αποδεικνύεται έτσι για μια ακόμα φορά ότι η εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και το βάθεμά της μόνο νέα δεινά και πολλαπλούς κινδύνους σημαίνει για το λαό μας.
Προκειμένου να ανταποκριθεί στον αντιδραστικό της ανταγωνισμό με την επίσης εξαρτημένη αστική τάξη της Τουρκίας, η άρχουσα τάξη της χώρας παίζει «το καλό παιδί» για να αποκτήσει την ιμπεριαλιστική εύνοια. Συνεχίζει τα φιλοαμερικανικά «κλικ» που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, γίνεται ο «μεντεσές» σε άξονες με το φασιστικό Ισραήλ, τους στρατοκράτες της Αιγύπτου και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα. Την ίδια στιγμή που η ανταγωνίστρια αστική τάξη της Τουρκίας συνεχίζει να παίζει «το κακό παιδί» για να αποσπάσει από τις ΗΠΑ κυρίως αλλά και την ΕΕ εγγυήσεις αναβαθμισμένων ρόλων και θέσης στην περιοχή. Σπέρνουν το εθνικιστικό μίσος, ρίχνουν κι άλλο εύφλεκτο υλικό σε μια πυρακτωμένη, από τις αντιθέσεις των «μεγάλων δυνάμεων» της εποχής μας, περιοχή και περίοδο.
Όσο υποτελής είναι αστική μας τάξη απέναντι στους ιμπεριαλιστές τόσο πιο σκληρή γίνεται απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Ενώ τους αφήνει έκθετο στην πανδημία, χρησιμοποιεί ταυτόχρονα την πανδημική κρίση σαν ευκαιρία για να ισοπεδώσει τα δικαιώματα τους σε περίθαλψη, εκπαίδευση, δουλειά και ελευθερίες. Είναι ολοφάνερο! Η στοίχιση με τα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια και η επιβολή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, απαιτούν το τσάκισμα των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων. Η αστική τάξη θέλει το λαό και τη νεολαία χειροπόδαρα δεμένους, καύσιμη ύλη στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και την άγρια καπιταλιστική επίθεση!
Να βάλουμε φραγμό! Να ορθώσουμε ανάστημα! Στις 17 Απρίλη όλοι στις διαδηλώνουμε, μαζικά, αντιπολεμικά, αντιϊμπεριαλιστικά!

Βάρλας Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, Αθήνα
Μπουγιούκας Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος, Αθήνα
Χαρτζουλάκης Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος, Χανιά
Καταλαγαριανάκης Γιάννης, καθηγητής Μ.Ε., μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ηράκλειο
Ευθυμίου Θάνος, διανομέας, Γιάννενα
Γραμματά Ρέα, δασκάλα, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσα
Βλαχοσταμάτης Μανώλης, ιδιωτικός υπάλληλος, Μαγνησία
Μαντάς Χρήστος, συμβασιούχος εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Λάρισα
Μαχαίρας Αλέξης, ιδιωτικός υπάλληλος, Πάτρα
Πανίδου Σίσσυ, νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, Ξάνθη
Μάρκογλου Ιωάννα, μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, Ξάνθη
Σαπουνάς Τάσος, εκπαιδευτικός, Θεσσαλονίκη
Παπαγεωργίου Σταύρος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.