Ποια ιστορία θα γράψουμε;

Του Κωνσταντίνου Μαραβέγια *

Όλοι πιστέψαμε πως η 17η Ιουνίου 2018 θα ήταν μία από τις χειρότερες ιστορικά ημέρες της νεότερου ελληνικού κράτους. Αυτό μέχρι τη 18η Ιουνίου. Το γαϊτανάκι που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Μετά τις δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Δημήτρη Καμμένου ότι η Μακεδονία με τα δίκαιά της εκχωρήθηκε ώστε ο ξένος παράγοντας να δώσει ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις οικονομικής φύσης στην ελληνική κυβέρνηση.

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα και με τη μαρτυρία του μέχρι πρότινος κυβερνητικού βουλευτή ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι αν θα μείνουν και μία έστω ημέρα παραπάνω στις καρέκλες τους!!! Πασχίζουν να κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια με τρόπο καθαρό, χωρίς δεσμεύσεις, ότι τα μέτρα που αυτοί ψήφισαν δεν θα ισχύσουν και ότι το χρέος μας έχει την καθαρή του διευθέτηση.

Άσχετα με το γεγονός ότι όλα αυτά δεν αναιρούν την ωμή πραγματικότητα, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα επιχειρήσει, παίρνοντας απλώς μια περίοδο χάριτος, να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, βελτιώνοντας τα εκλογικά της ποσοστά. Έγκειται σε όλους εμάς να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να μας ξεγελάσουν για άλλη μια φορά.

Αν ο βουλευτής Καμμένος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση είπε αλήθειες αυτό θα φανεί άμεσα στο eurogroup της 21/06/2018. Αν ο Τσίπρας βγει θριαμβολογώντας για τη νίκη που πέτυχε και κραυγάζοντας ότι η Ελλάδα ανέκτησε την κανονικότητά της και πολλά άλλα φαιδρά που συνοδεύουν τις βαρύγδουπες αλλά κενές περιεχομένου δηλώσεις του τότε όλοι να καταλάβουμε ότι η ελληνική γη πουλήθηκε από εθνικούς μειοδότες.

Ας δούμε όλοι σήμερα με πόση ευκολία λέει ότι ήταν ένα λάθος το δημοψήφισμα του 2015. Με πόση ευκολία έχει μάθει ναν αυτοακυρώνεται χωρίς να αναλαμβάνει ποτέ το κόστος των λαθών και των επικίνδυνων επιλογών του. Ο ελληνικός λαός τον ακούει και σε μεγάλο βαθμό παραμένει υπνωτισμένος. Ως πότε αυτός ο οπορτουνιστής θα παραμένει στο απυρόβλητο. Έδωσε τα πάντα και υπήρξε ο χρήσιμος όχι ηλίθιος αλλά προδότης. Η συμφωνία για τη Μακεδονία ήταν το κερασάκι της τούρτας. Ίσως το όνομα να είναι και το λιγότερο από όσα χάνουμε. Χάσαμε πρωτίστως την ελληνικότητα των λέξεων Μακεδονία και μακεδονικός. Έδωσε τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για λίγους μήνες καρέκλας.

Καλώ από τα βάθη της ψυχής μου όλους όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές και συμμερίζονται αυτές τις σκέψεις σε μαζική κινητοποίηση αντί για εφησυχασμό, αν βγουν «καλά νέα» από το προσεχές eurogroup. Πάει να πει ότι αφήνουμε τον Εφιάλτη να οδηγεί τους στρατιώτες. Δεν μπορεί να είναι αυτή η ιστορία που μας αξίζει! Ας την αλλάξουμε!

*Πολιτικού Στελέχους

Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.