«Shah»… “Απειλή προς τον Βασιλιά”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Γράφει ο Κώστας Παρδάλης

-Aυτό είναι το σωστό. Αυτό είναι το λάθος.
Επιφανειακά φαίνεται σαν ένα παιχνίδι, στο οποίο κάθε πλευρά επιδιώκει να θέσει τους δικούς της όρους προβάλλοντας τα δικά της επιχειρήματα πάντοτε όμως κάτω από το πρίσμα μιας συμφεροντολογικής οπτικής των πραγμάτων, επιθυμώντας να δημιουργήσει στην άλλη πλευρά, συνθήκες αδιεξόδου με στόχο την υπαναχώρηση των απαιτήσεων της.
Οι δανειστές επιδιώκουν να στριμώξουν την Ελλάδα στην γωνία του καναβάτσου, όντας σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, με πρόσχημα την σωτηρία της από την χρεωκοπία, απειλώντας την ανοιχτά να αποδεχθεί δυσβάσταχτους και εσαεί περιορισμούς προκειμένου, να μην εκδιωχθεί από την υποτίθεται νομισματική οικογένεια της Ενωμένης Ευρώπης.
Η Ελλάδα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος με πρώτη φορά στην μεταπολεμική της ιστορία κυβερνώμενη από μια κυβέρνηση Aριστεράς, η οποία δεν πρόλαβε να αλλοτριωθεί από τα δεσμά των συμφερόντων των Δυτικοευρωπαίων και όχι μόνο, παιχτών της διεθνούς πολιτικής σκακιέρας, αποτελούμενη από στελέχη μέχρι στιγμής, συνειδησιακά και περιουσιακά αναλλοίωτα, με αριθμητικά λιγότερους παίχτες, λιγότερο πάγκο και λιγότερη κερκίδα, σε ξένο γήπεδο, αντιστέκεται σ’ ένα παιχνίδι στρατηγικής που δεν ξεκίνησε επί των ημερών της.
Αντικατέστησε παίχτες προηγούμενους, συγκαταβατικούς και ηττοπαθείς, θιασώτες του « Η ήττα είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μας. Όσο κι αν προσπαθούμε να την αποφύγουμε, αργά η γρήγορα οι περισσότεροι από εμάς θα την γευτούν».
Λίγο πριν την κίνηση «τσεκ ματ»!
Μέχρι που ήρθε, η ανατροπή μαζί με την έκπληξη.
Λειτούργησε η κερκίδα με την λέξη «Αγάντα» και η υπόσχεση της απλότητας του «όλοι μαζί μπορούμε».
Και τα πράγματα άλλαξαν και θα αλλάξουν. Τώρα οι παίχτες είναι ισάξιοι. Μάλιστα ο ένας αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία του και απειλεί. Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει αυτός που πιστεύει ότι η στρατηγική είναι η συνειδητή επιδίωξη ενός απλού στόχου: Να αποκτήσεις πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο. Πλέον δεν παίζουμε άσκοπα την μια κίνηση μετά την άλλη και ούτε κοιτάζουμε με άδειο βλέμμα την σκακιέρα χωρίς να βγάζουμε νόημα. Τώρα κοιτάμε τον αντίπαλο στα μάτια και περιμένουμε να κάνει την λάθος κίνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.