Σοκάρουν τα νούμερα για την Ελλάδα όχι για την Ινδία

Γράφει ο Γιώργος Ινεπολόγλου

Σοκάρουν τα νούμερα άκουσα στην ΕΡΤ στο δελτίο ειδήσεων, της 16ηςΜαίου 2021 στις 6 το απόγευμα. Πόσο εύκολα μπορείς να παραποιήσεις την αλήθεια και να ξεγελάσεις τον πληθυσμό. Δεν ήταν λάθος οι ειδήσεις. Ο τρόπος παρουσίασης ήταν παραπλανητικός. Έτσι χωρίς καμία ντροπή αποκρύπτουν την Ελληνική πραγματικότητα. Και όχι τόσο για να δικαιολογήσουν τους σημερινούς θανάτους. Δεν θέλουν να φανούν τα χάλια της Ελλάδας σε όλη την διάρκεια της πανδημίας. Μας κοροϊδεύουν ασύστολα για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Εξάλλου νομοθετούν και για την απαλλαγή τους. Αναφέρομαι στην σοκαριστική είδηση των 4000 θανάτων ημερησίως στην Ινδία. Αν απλά συγκρίνεις αυτό το νούμερο με τους 50 νεκρούς της Ελλάδας, πρέπει να ευγνωμονούμε τις επιλογές της κυβέρνησης. Είναι συχνό το εσκεμμένο λάθος που γίνεται. Οι 50 νεκροί για την Ελλάδα είναι το μικρότερο νούμερο των τελευταίων εβδομάδων. Για να μην παρεξηγηθώ χρησιμοποιώ αυτό το νούμερο. Συνειρμικά ο θεατής συγκρίνει ανόμοια μεγέθη το 4000 με το 50. Ξεχνώ για λίγο τα κατοστάρια των προηγούμενων ημερών.Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε τις εξηγήσεις για τα νούμερα που χρησιμοποιώ.
Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 130 φορές μικρότερος από τον πληθυσμό της Ινδίας και ο δείκτης συγχροντισμού της Ινδίας είναι πάνω από 5 φορές μεγαλύτερος από τον δείκτη της Ελλάδας. Με μία απλή σύγκριση των θυμάτων ανάλογα με τον πληθυσμό, η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε 130 φορές λιγότερα θύματα ημερησίως, από ότι η Ινδία. Περίπου 4000/130 = 31 θύματα. Και αν λάβεις υπ’ όψιν μόνο αναλογικά (όχι εκθετικά) και τον δείκτη συγχροντισμούπου είναι πάνω από 5 και τις συνθήκες διαβίωσης,τότε έπρεπε τα θύματα στην Ελλάδα να ήταν περίπου 31 / 5 = 6.
Πραγματικά σοκαριστικό το νούμερο. Αντί για το μικρότερο νούμερο που χρησιμοποίησα το 50 έπρεπε να ήταν 6. Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι η αύξηση των κρουσμάτων και θυμάτων ήταν εκθετική με τον συγχροντισμό. Δηλαδή τα 6 θύματα θα ήταν ακόμη λιγότερα. Το ερώτημα είναι γιατί μας έκλεισαν στα σπίτια μας; Γιατί διέλυσαν την οικονομία της Ελλάδας; Την απάντηση που είναι απλή δώστε την μόνοι σας. Αν στην Ινδία παραπαίει το σύστημα υγείας, δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτο. Κάποιος όμως πρέπει να χρεώσει καθημερινά τουλάχιστον 45 νεκρούς στην κυβέρνηση μόνο και μόνο για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και οι απεργίες. Δεν είναι μόνο ντροπή! !

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.